Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Boralex και Vestas για αιολικά πάρκα 280 MW στη Γαλλία

Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Boralex και Vestas για αιολικά πάρκα 280 MW στη Γαλλία
Πέμπτη, 01/07/2021 - 15:20

Ο παραγωγός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Boralex και η Vestas υπέγραψαν δεκαπενταετή σύμβαση παροχής υπηρεσιών στη Γαλλία, η οποίο περιλαμβάνει 280 MW από το χαρτοφυλάκιο των αιολικών πάρκων της Vestas στη Γαλλία.

Με τη σύμβαση αυτή, η Boralex, η οποία είναι πρωτοπόρος στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και κορυφαίος ανεξάρτητος παραγωγός χερσαίας αιολικής ενέργειας στη Γαλλία, θα μπορεί να επωφεληθεί από την εμπειρία και την τεχνογνωσία της Vestas για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης των εγκαταστάσεων της Vestas, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 30% των περιουσιακών στοιχείων του Boralex στη Γαλλία.

Ο Nicolas Wolff, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής, Boralex Europe δήλωσε σχετικά πως "τα τελευταία 20 χρόνια η εταιρία έχει βασιστεί στις δεξιότητες και την τεχνογνωσία της Vestas για τη συντήρηση των αιολικών της πάρκων και πως η συνεργασία αυτή θα επιτρέψει στην Boralex να υλοποιήσει το στρατηγικό της σχέδιο για το 2025 ».

Ο διευθυντής service της Vestas Western Europe, Benoit Gilbert πρόσθεσε: «Είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό το μακροπρόθεσμο συμβόλαιο με την Boralex. Στόχος μας είναι πάντα η εγγυημένη ασφάλεια, η αύξηση της λειτουργικής απόδοσης και τη μείωση του κόστους ενέργειας. Αυτό το συμβόλαιο ενεργοποιείται περαιτέρω μέσω της οργανωτικής μας οργάνωσης στη Γαλλία, η οποία ενισχύθηκε τα τελευταία χρόνια με τη δημιουργία νέων κέντρων συντήρησης, μιας δεύτερης πλατφόρμας logistics και ενός εσωτερικού κέντρου εκπαίδευσης, για μια ανταγωνιστική μακροπρόθεσμη υπηρεσία συντήρησης με το κλειδί στο χέρι ".

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στη Γαλλία, η Vestas παρέχει υπηρεσίες σε 6 GW ανεμογεννητριών. Η Vestas εγκατέστησε την πρώτη του ανεμογεννήτρια στη χώρα το 1991. Έκτοτε, η εταιρεία ηγείται της βιομηχανίας αιολικής ενέργειας της χώρας με πάνω από 5,8 GW αιολικής χωρητικότητας εγκατεστημένη σε περισσότερες από 2.300 ανεμογεννήτριες. Αυτοί οι αριθμοί τοποθετούν την εταιρεία ως τον κύριο συνεισφέροντα στην επέκταση της αιολικής ενέργειας στη Γαλλία, με σωρευτικό μερίδιο αγοράς 30%.