Η Γαλλία δίνει άδεια στη Boralex για την επανέναρξη εργασιών για αιολικό πάρκο 71MW

Η Γαλλία δίνει άδεια στη Boralex για την επανέναρξη εργασιών για αιολικό πάρκο 71MW
Δευτέρα, 19/04/2021 - 13:15

Η καναδική εταιρεία ενέργειας Boralex πάρει την άδεια από τις γαλλικές αρχές για να ολοκληρώσει το αιολικό πάρκο Moulins du Lohan, ισχύος μεγαλύτερης των 71MW στη Γαλλία.

Σύμφωνα με την Boralex, το Conseil d'Etat εξέδωσε απόφαση στις 15 Απριλίου για την επικύρωση όλων των απαραίτητων αδειών για το έργο, που βρίσκεται στο δάσος Lanouee.

Η εταιρεία είπε ότι θα επικεντρωθεί τώρα στην ολοκλήρωση αυτού του έργου, το οποίο σταμάτησε το 2017.Το έργο θα διαθέτει 17 ανεμογεννήτριες 4,2MW και, σύμφωνα με το προκαταρκτικό πρόγραμμα, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2024, ανέφερε.

Ο γενικός διευθυντής της Boralex Europe, Nicolas Wolff, δήλωσε:

«Αυτή είναι μια σημαντική απόφαση που θα οδηγήσει στην υλοποίηση ενός πραγματικά υποδειγματικού έργου για την περιοχή λόγω των περιβαλλοντικών, ενεργειακών και κοινωνικών οφελών».

Η Boralex ανέφερε ότι η μελέτη επιπτώσεων του έργου περιλαμβάνει την αναδάσωση έκτασης 12,25 εκταρίων για να αντισταθμίσει την εκκαθάριση των 11,4 εκταρίων που απαιτούνται για την κατασκευή και τη λειτουργία του αιολικού πάρκου.

«Αυτές οι αναδασώσεις - εκτός από την πρόληψη της απώλειας δασικών εκτάσεων - θα έχουν μεγαλύτερη βιολογική σημασία σε σύγκριση με τις εκκαθαρισμένες περιοχές σε οικόπεδα μαλακού ξύλου λόγω της εφαρμογής συγκεκριμένων μέτρων για τη διατήρηση οικολογικών χαρακτηριστικών, όπως η δημιουργία κατάλληλων χώρων για αναπαραγωγή αμφιβίω». ανέφερε.

Η Boralex έχει επίσης προγραμματίσει μέτρα για τη φάση κατασκευής με προσαρμοσμένες λειτουργίες για την προστασία φυσικών οικοτόπων και ειδών ζώων, όπως η προσαρμοστική διαχείριση των δασών που προωθεί τους οικοτόπους και την αναπαραγωγή αξιοσημείωτων ειδών, ένα μέτρο για την προστασία των χειροπτέρων, πρόσθεσε η εταιρεία.

«Όπως όλα τα έργα υπό την ηγεσία της Boralex, το Moulins du Lohan αποτέλεσε αντικείμενο αυστηρών και λεπτομερών μελετών σχετικά με την ένταξη στο περιβαλλοντικό πλαίσιο του δάσους Lanouée. Σχεδιάστηκε με πρωταρχικό μέλημα τη διατήρηση της ξεχωριστής ταυτότητας και χρήσεων του δάσους», δήλωσε ο Wolff.