Βίντεο: Ρομπότ πραγματοποιεί δοκιμή προστασίας από κεραυνούς σε υπεράκτια ανεμογεννήτρια

Βίντεο: Ρομπότ πραγματοποιεί δοκιμή προστασίας από κεραυνούς σε υπεράκτια ανεμογεννήτρια
Τετάρτη, 16/06/2021 - 12:40

Το ρομπότ επισκευής και συντήρησης υπεράκτιων ανεμογεννητριών, BladeBUG πραγματοποίησε την πρώτη απομακρυσμένη δοκιμή προστασίας από κεραυνούς.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης δοκιμής στην εγκατάσταση Levenmouth της ORE Catapult's Levenmouth το ρομπότ ελεγχόταν από τη νασέλα με τη χρήση ενσωματωμένων καμερών.

Το ρομπότ BladeBUG μπόρεσε να πραγματοποιήσει έναν έλεγχο συστήματος προστασίας από κεραυνούς (LPS) χάρη στο εύχρηστο σώμα του, το οποίο μπορεί να κινηθεί και να τοποθετηθεί ανεξάρτητα από τα πόδια.

https://www.youtube.com/watch?v=Xl8iAe2GRGc&t=14s&ab_channel=BladeBUG

Η δοκιμή είναι μια συνηθισμένη και συνήθης εργασία για τεχνικούς. Με το 38% των λειτουργικών δαπανών να προορίζονται για τη συντήρηση και για άλλες εργασίες, ένα ρομπότ επισκευής και συντήρησης επιτρέπει στους τεχνικούς να προχωρούν σε άλλες πιο σημαντικές επισκευές και ελέγχους.

Το αποτέλεσμα είναι μια άμεση μείωση του κόστους συντήρησης υπεράκτιων ανέμων με αποτέλεσμα καλύτερη απόδοση και το χαμηλότερι κόστους συντήρηση υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

Κατά τη διάρκεια αυτής της τελευταίας τριήμερης δοκιμής, το ρομπότ BladeBUG περπατούσε σε όλο το μήκος του πτερυγίου των 80 μέτρων, αποδεικνύοντας την ικανότητά του να πλοηγείται στην καμπυλότητα του πτερυγίου.

Με πληροφορίες από: renews.biz

Φωτό: BladeBUG