Vestas: Παραγγελία 101MW για αιολικό πάρκο στην Ινδία

Vestas: Παραγγελία 101MW για αιολικό πάρκο στην Ινδία
Παρασκευή, 11/06/2021 - 17:00

Η Vestas εξασφάλισε παραγγελία ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 101MW από την ReNew Power για την επέκταση ενός αιολικού πάρκου στην Ινδία.

Αναλυτικότερα,η σύμβαση περιλαμβάνει προμήθεια 46 ανεμογενητριών V120-2.2MW, καθώς και 10ετή ενεργό συμφωνία ΑΟΜ 5000.

Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το τελευταίο τρίμηνο του 2021, ενώ η έναρξη λειτουργίας προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί μεταξύ Δεκεμβρίου και πρώτου τριμήνου του 2022.

Η Vestas είχε προμηθεύσει στο παρελθόν ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 250MW.

Ο επικεφαλής επιχειρήσεων της ReNew Power, Balram Mehta, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποβάλλουμε μια ακόμη παραγγελία στη Vestas για την επέκταση του υπάρχοντος έργου μας. Η Vestas είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους παίκτες στο χώρο OEM της αιολικής ενέργειας, ελπίζουμε ότι η εγγύηση διαθεσιμότητας βάσει απόδοσης θα διασφαλίσει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη λειτουργία των ανεμογεννητριών και θα διασφαλίσει ότι κάθε χρόνο διακοπής λειτουργίας μειώνεται στο ελάχιστο».

Ο αντιπρόεδρος πωλήσεων της Vestas Ινδίας, Vickram Jadhav, δήλωσε:

«Η ReNew προτιμούσε πάντοτε αξιόπιστους και οικονομικά ισχυρούς συνεργάτες, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στο επιτυχημένο ρεκόρ τους για την επίτευξη του μεγαλύτερου στόλου λειτουργίας ανεμογεννητριών στην Ινδία. Αδράτουμε αυτήν την ευκαιρία για να ευχαριστήσουμε την ReNew που επέλεξε τη Vestas ως συνεργάτη της σε αυτό το έργο. Αυτή η παραγγελία βοηθά τη Vestas να συμμετάσχει στη βιώσιμη ανάπτυξη της ινδικής αγοράς αιολικής ενέργειας που θα είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές αιολικής ενέργειας στον κόσμο».