EDF Renewables: Έθεσε σε λειτουργία ηλιακό πάρκο 60 MW στο Ισραήλ

EDF Renewables: Έθεσε σε λειτουργία ηλιακό πάρκο 60 MW στο Ισραήλ
Τετάρτη, 09/06/2021 - 12:28

Η EDF Renewables έθεσε σε λειτουργία το ηλιακό πάρκο Timna, ισχύος 60MW στο Ισραήλ.

Αναλυτικότερα, το ηλιακό πάρκο βρίσκεται κοντά στα ιστορικά ορυχεία χαλκού Timna στο νότιο άκρο της χώρας, στην κοιλάδα Arava και αποτελείται από 154.000 διπλά φωτοβολταϊκά πάνελ.

Σημειώνεται ότι το έργο συμβάλει στην επίτευξη του στόχου της χώρας για αύξηση της ηλιακής ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα στο 30% έως το 2030.

Το έργο Timna περιλαμβάνει διάφορες πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην προστασία των απειλούμενων φυσικών ειδών πανίδας και χλωρίδας, στην αποκατάσταση του εδάφους, στον έλεγχο της απορροής βρόχινων υδάτων και στην ενσωμάτωση του έργου στο τοπίο.

Το 2016, η εταιρεία κέρδισε τον μεγαλύτερο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε μέχρι σήμερα στο Ισραήλ, για την εκμετάλλευση μιας περοχής 100 εκταρίων για μια περίοδο 25 ετών.

Η EDF Renewables λειτουργεί 20 μονάδες ηλιακής ενέργειας σε όλη τη χώρα, με συνδυασμένη ισχύ περίπου 390MW και κατασκευάζει 14 νέα έργα, συμπεριλαμβανομένων των πλωτών ηλιακών εγκαταστάσεων.

Αυτά τα καινοτόμα πλωτά έργα στοχεύουν στην εκμετάλλευση μεγάλων δεξαμενών νερού σε ολόκληρη τη χώρα και να περιορίσουν την εξάτμιση.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της EDF Renewables International Operations, Frederic Belloy δήλωσε: Με αυτό το τελευταίο έργο, η EDF Renewables εδραιώνεται στην ηγετική της θέση στην ενεργειακή αγορά του Ισραήλ.

«Είμαστε ευτυχείς που παίζουμε τον ρόλο μας στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα εφαρμόζοντας την τεχνογνωσία μας και τις καινοτόμες λύσεις μας».