Συνεργασία Shell και Worley για έργο πράσινου υδρογόνου στην Ολλανδία

Συνεργασία Shell και Worley για έργο πράσινου υδρογόνου στην Ολλανδία
Τετάρτη, 02/06/2021 - 15:33

Η Shell έχει αναθέσει στη Worley σύμβαση παροχής υπηρεσιών για την υποστήριξη της ανάπτυξης ενός πράσινου κόμβου υδρογόνου 200MW στην Ολλανδία.

Το νέο έργο θα τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από ένα υπεράκτιο αιολικό πάρκο που βρίσκεται υπό ανάπτυξη, ενώ μόλις ολοκληρωθεί, η πράσινη μονάδα υδρογόνου θα είναι μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές εγκαταστάσεις παραγωγής πράσινου υδρογόνου στον κόσμο.

Οι εργασίες προγραμματίζονται να ξεκινήσουν έως το 2023 και εκτιμάται ότι παράγουν 50.000-60.000 kg πράσινου υδρογόνου την ημέρα.

Το πράσινο υδρογόνο που παράγεται αρχικά θα χρησιμοποιηθεί για την αποανθρακοποίηση του διυλιστηρίου της Shell στο Pernis και θα υποστηρίξει τη βιομηχανική χρήση υδρογόνου στη βιομηχανία βαρέων μεταφορών.

Βάσει της σύμβασης, η Worley θα παρέχει υπηρεσίες πρώιμης μηχανικής για την πράσινη μονάδα υδρογόνου, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης με άλλα περιουσιακά στοιχεία, όπως υπεράκτια αιολική ενέργεια, αγωγούς, ηλεκτρικά δίκτυα και το διυλιστήριο της Shell.

Οι υπηρεσίες θα εκτελεστούν από τα γραφεία της Worley στη Χάγη, με την υποστήριξη των παγκόσμιων εμπειρογνωμόνων της σε θέματα υδρογόνου και της παγκόσμιας ομάδας ολοκληρωμένης παράδοσης στην Ινδία.

«Ως αυστραλιανή εταιρεία που δραστηριοποιείται παγκοσμίως, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με τη Shell σε αυτό το πρώτο έργο. Ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε τη στρατηγική της Shell να είναι πάροχος ενεργειακών προϊόντων με μηδενικές εκπομπές και αυτό το έργο είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η Worley μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες να επιτύχουν τους στόχους τους και τον σκοπό να προσφέρουν έναν πιο βιώσιμο κόσμο», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Worley, Chris Ashton.