Repowering παλαιών ισπανικών ανεμογεννητριών από τη Nordic Wind Technology

Repowering παλαιών ισπανικών ανεμογεννητριών από τη Nordic Wind Technology
Τρίτη, 01/06/2021 - 15:20

Η Nordic Wind Technology υπέγραψε συμφωνία για την ανακαίνιση (repowering) 89 ανεμογεννητριών τύπου Suzlon S-88 στην Ισπανία.

Το λογισμικό ανεμογεννητριών θα εγκατασταθεί το 2021 και θα παρέχει ένα εντελώς νέο περιβάλλον ελέγχου για τη σύνδεση των ανεμογεννητριών S-88 με τη λύση Siemens Gamesa SCADA.

Αυτό θα επιτρέψει στη Siemens Gamesa πλήρη παρακολούθηση των δεδομένων των ανεμογεννητριών, προκειμένου να μειωθεί το κόστος συντήρησης, να βελτιστοποιηθεί η λειτουργία και να αυξηθεί η κερδοφορία.

Το λογισμικό ανεμογεννητριών της Nordic Wind Technology διασφαλίζει ότι οι τεχνικοί σέρβις της Siemens Gamesa μπορούν να έχουν πρόσβαση στον ελεγκτή ανεμογεννητριών για την εκτέλεση της προγραμματισμένης συντήρησης .

Καθώς η αιολική βιομηχανία εξελίσσεται με ταχύ ρυθμό, είναι σημαντικό οι παλαιότερες ανεμογεννήτριες να είναι εξοπλισμένες ώστε να πληρούν τα σημερινά πρότυπα ελέγχου και απόδοσης.

Ο επανεξοπλισμός παλαιότερων μηχανημάτων με νέα και δοκιμασμένη τεχνολογία πεδίου μπορεί να αυξήσει αποτελεσματικά την ετήσια παραγωγή ενέργειας της ανεμογεννήτριας, να αυξήσει τη διαθεσιμότητα και να προσφέρει σύγχρονη απομακρυσμένη πρόσβαση.

Σε συνδυασμό με την ανανεωμένη πρόσβαση σε ανταλλακτικά, η διάρκεια ζωής των ανεμογεννητριών μπορεί να παραταθεί με μεγαλύτερη κερδοφορία.

Με αποστολή να παράσχει ανεξάρτητο λογισμικό ελεγκτή OEM και να καταστήσει την αιολική ενέργεια πιο αποτελεσματική και ανταγωνιστική, η Nordic Wind Technology είναι αποφασισμένη να αναπτύξει καινοτόμες λύσεις μετασκευής για τη δευτερογενή αγορά.

Έχοντας μια ήδη αποδεδειγμένη λύση μετασκευής λογισμικού ελεγκτή Suzlon S-88, υπήρχε μια καλή αντιστοιχία μεταξύ των αναγκών της Siemen Gamesa και της λύσης της Nordic Wind Technology.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nordic Wind Technology, Jorgen Kjaersgaard, δήλωσε:

«Η συνεργασία με τη SGRE σε αυτό το έργο ήταν μεγάλη χαρά για εμάς. Καθώς συνεχώς προσπαθούμε να είμαστε καινοτόμοι και να προσφέρουμε ανώτερες υπηρεσίες, προσβλέπουμε στην ανάπτυξη αυτής της επιχείρησης».