Siemens Gamesa: Συμφωνία για παροχή ανεμογεννητριών σε αιολικό πάρκο 160 MW στις Φιλιππίνες

Siemens Gamesa: Συμφωνία για παροχή ανεμογεννητριών σε αιολικό πάρκο 160 MW στις Φιλιππίνες
Πέμπτη, 27/05/2021 - 17:00

Η Siemens Gamesa εξασφάλισε παραγγελία 32 ανεμογεννητριών για για το αιολικό πάρκο Balaoi & Caunayan, ισχύος 160MW, στις Φιλιππίνες.

Το έργο, το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο στη χώρα όταν ολοκληρωθεί, αναπτύσσεται από τις ασιατικές εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας UPC Renewables και AC Energy.

Θα διαθέτει 18 ανεμογεννήτριες τύπου SG 5.0-145 και 14 τύπου SG 5.0-132.

Η Siemens Gamesa υπέγραψε επίσης πενταετές συμβόλαιο για την παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης, εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη απόδοση του αιολικού πάρκου.

Οι Φιλιππίνες έχουν θέσει στόχο την εγκατάσταση 35% ΑΠΕ έως το 2030.

Ο επικεφαλής πωλήσεων της Siemens Gamesa στη Νοτιοανατολική Ασία, Mart Huismans, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε τη μακροχρόνια συνεργασία μας με την UPC Renewables και την AC Energy, και να επιτύχουμε από κοινού μια πολυαναμενόμενη θετική καμπή στις Φιλιππίνες. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε προηγμένα προϊόντα και προσαρμοσμένες λύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για να υποστηρίξουμε τους πολύτιμους πελάτες μας, καθώς αναμένεται να προκύψουν περισσότερες ευκαιρίες στις Φιλιππίνες καθώς και σε άλλες αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας».

Από το πρώτο της έργο το 2014, η Siemens Gamesa έχει προμηθεύσει έξι έργα συνολικής ισχύος 259MW με κορυφαίο μερίδιο αγοράς 60% του συνολικού στόλου στις Φιλιππίνες. Η εταιρεία κατέχει επίσης ηγετική θέση στο Βιετνάμ, την Ταϊλάνδη και την Ινδονησία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Gamesa στις Φιλιππίνες, Jan Zwarteveen, δήλωσε:

«Ως ο κορυφαίος πάροχος λύσεων αιολικής και υβριδικής ενέργειας στις Φιλιππίνες, έχουμε επεκτείνει την τοπική μας παρουσία και έχουμε συγκεντρώσει αποδεδειγμένη εμπειρία για να υπερβούμε τις προσδοκίες των πελατών. Είμαστε σε καλή θέση για να υποστηρίξουμε τους πελάτες και τους συνεργάτες μας για να επιταχύνουμε τη διείσδυση της αιολικής ενέργειας, φέρνοντας ηλεκτρικό ρεύμα χαμηλού κόστους σε πολλά νοικοκυριά και δημιουργώντας ευκαιρίες απασχόλησης σε κοινότητες καθώς και βελτιώνοντας την τοπική ενεργειακή ασφάλεια κατά την πράσινη ανάκαμψη μετά τον Covid».

Η Siemens Gamesa επεκτείνεται στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού από τη δεκαετία του 1980 και έχει εγκαταστήσει περισσότερα από 9,45 GW χερσαίων ανεμογεννητριών στην Κίνα, το Πακιστάν, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, το Βιετνάμ, την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Στην υπεράκτια πλευρά, η εταιρεία ολοκλήρωσε την εγκατάσταση του πρώτου υπεράκτιου σταθμού αιολικής ενέργειας της Ταϊβάν το 2019 (128MW) και επιλέχθηκε ως ο προτιμώμενος προμηθευτής για επιπλέον 3GW έργων.