Orsted: PPA για ενέργεια παραγόμενη από αιολικό πάρκο 103MW στη Νότια Ντακότα

Orsted: PPA για ενέργεια παραγόμενη από αιολικό πάρκο 103MW στη Νότια Ντακότα
Πέμπτη, 27/05/2021 - 16:15

Η Orsted υπέγραψε σύμβαση αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) με τη Δημοτική Συνεταιριστική Εταιρεία Ηλεκτρισμού της Βόρειας Αϊόβα (NIMECA) για ενέργεια που παρέχεται από το αιολικό πάρκο Willow Creek, ισχύος 103MW στη Νότια Ντακότα.

Σχετικά με το αιολικό πάρκο Willow Creek, βρίσκεται στο Butte County και έχει τεθεί σε λειτουργία από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Επίσης, η NIMECA είναι η έβδομη εταιρεία που συνήψε σύμβαση αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με την Orsted Onshore φέτος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Orsted Onshore, Vishal Kapadia, δήλωσε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη NIMECA για να τους βοηθήσουμε στην παροχή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε σπίτια, επιχειρήσεις, εργοστάσια και αγροκτήματα εντός και γύρω από τις τοπικές τους κοινότητες. Το PPA με τη NIMECA παρέχει πρόσβαση σε καθαρή ενέργεια για πολλούς τοπικούς δήμους, προσθέτοντας την ποικιλομορφία του χαρτοφυλακίου μας και επεκτείνοντας τις πελατειακές μας σχέσεις σε ένα σημαντικό τμήμα της αγοράς».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της NIMECA, Greg Fritz, δήλωσε:

«Η προσθήκη του Willow Creek Wind στο χαρτοφυλάκιο παραγωγής της NIMECA βοηθά στη διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού μας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με την Orsted για να παρέχουμε στα μέλη του δημοτικού μας βοηθητικού προγράμματος καθαρή ενέργεια χαμηλού κόστους.»