Cubico: Πούλησε δύο αιολικά πάρκα στη Βραζιλία, ισχύος 159 MW

Cubico: Πούλησε δύο αιολικά πάρκα στη Βραζιλία, ισχύος 159 MW
Τετάρτη, 26/05/2021 - 14:14

Η Cubico Sustainable Investments πούλησε τα μερίδιά της σε δύο αιολικά πάρκα της Βραζιλίας, συνολικής ισχύος 159MW, στην AES Tiete Energia.

Αναλυτικότερα η Cubico έχει πουλήσει μερίδιο 100% σε καθένα από τα αιολικά πάρκα MS και Santos στις πολιτείες Rio Grande do Norte και Ceara στη βορειοανατολική Βραζιλία.

Σημειώνεται ότι τα αιολικά πάρκα λειτουργούν εδώ και τέσσερα χρόνια.

Αυτή η εκποίηση είναι σύμφωνη με το στρατηγικό σχέδιο της Cubico για τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους της μέσω της «ενεργητικής διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων για την παροχή της σωστής γεωγραφικής ποικιλομορφίας» στο υπάρχον λειτουργικό της χαρτοφυλάκιο.

Ο επικεφαλής της Cubico Αμερικής, Ricardo Diaz, δήλωσε:

«Αυτή η συναλλαγή αντικατοπτρίζει την ελκυστικότητα της βραζιλιάνικης αγοράς για πολλούς παγκόσμιους παίκτες. Η εναλλαγή κεφαλαίων είναι μέρος της στρατηγικής μας σε ορισμένες αγορές για τη δημιουργία αξίας μόλις τα στοιχεία έχουν βελτιστοποιηθεί. Θα συνεχίσουμε τώρα να εξετάζουμε ευκαιρίες προστιθέμενης αξίας που υποστηρίζουν τους τοπικούς προγραμματιστές στις φιλοδοξίες τους για καθαρή ενέργεια».

Ο επικεφαλής της Cubico Βραζιλίας, Francisco Moya, πρόσθεσε:

«Ο Cubico είναι ενεργός παίκτης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Βραζιλία. Επιδιώκουμε ενεργά νέες επενδύσεις στη χώρα με στόχο τη διαφοροποίηση του τρέχοντος αιολικού χαρτοφυλακίου μας με τα ηλιακά στοιχεία και τα στοιχεία μεταφοράς».