Vestas: Παραγγελία ανεμογεννητριών EnVentus 157MW για αιολικό πάρκο στην Αυστραλία

Vestas: Παραγγελία ανεμογεννητριών EnVentus 157MW για αιολικό πάρκο στην Αυστραλία
Δευτέρα, 24/05/2021 - 13:13

Η Vestas εξασφάλισε νέα παραγγελία ανεμογεννητριών ισχύος 157MW από τη Neoen για τον ενεργειακό κόμβο Kaban Green Power Hub στο Far North Queensland της Αυστραλίας.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο θα διαθέτει 28 ανεμογεννήτριες τύπου V162-5.6MW από την πλατφόρμα EnVentus, σηματοδοτώντας την πρώτη παραγγελία EnVentus για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και την Αυστραλία. Επίσης είναι το πρώτο αυστραλιανό έργο της Neoen με τη Vestas.

Η παράδοση των ανεμογεννητριών θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2022, με προγραμματισμένη έναρξη λειτουργίας το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Η Neoen ανέφερε ότι η συμφωνία σηματοδοτεί επίσης την έναρξη κατασκευής του έργου, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε σύνδεση το 2023, παράγοντας 457 GWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως.

Σχετικά με το Kaban Green Power Hub πρόκειται για μια επένδυση 373 εκατομμυρίων δολαρίων (236 εκατομμύρια ευρώ) που βρίσκεται κοντά στην πόλη Ravenshoe στο Atherton Tablelands, δημιουργώντας 250 τοπικές θέσεις εργασίας.Περιλαμβάνει επίσης αναβάθμιση της γραμμής μετάδοσης 320km από 132kV σε 275kV του παράκτιου κυκλώματος North Queensland.

Η κυβέρνηση του Queensland δεσμεύει 40 εκατομμύρια δολάρια για την αναβάθμιση του δικτύου που θα υποστηρίξει το Kaban και θα δημιουργήσει τη ζώνη ανανεώσιμης ενέργειας North Queensland.

Το έργο έχει και μια μακροπρόθεσμη συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με την CleanCo, τη δημόσια εταιρεία καθαρής ενέργειας της Queensland.

Ο πρόεδρος της Vestas Ασίας-Ειρηνικού, Purvin Patel, δήλωσε:

«Η Vestas είναι περήφανη που μέσω του Kaban Green Power Hub, η παγκόσμια συνεργασία Neoen και Vestas επεκτάθηκε στην Αυστραλία. Είμαστε ικανοποιημένοι που η Neoen επέλεξε την κορυφαία τεχνολογία, την εμπειρία της αγοράς και τις ευρείες λύσεις υπηρεσιών για να τους βοηθήσει να επιτύχουν την καλύτερη απόδοση επένδυσης για το έργο τους».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Neoen Αυστραλίας, Louis de Sambucy, δήλωσε:

«Η Neoen ανακοινώνει με ευχαρίστηση τη Vestas ως προμηθευτή ανεμογεννητριών και κύριο ανάδοχο του Kaban Green Power Hub, που είναι το πρώτο μας έργο μαζί στην Αυστραλία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα της Vestas για όλη τη σκληρή δουλειά που κατέβαλαν στην επίτευξη αυτού του σημαντικού ορόσημου. Ανυπομονούμε για μια μακρά και γόνιμη συνεργασία με τη Vestas στην Αυστραλία καθώς συνεχίζουμε να επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιό μας για αιολικά έργα».