Vestas: Εξετάζει την επέκταση της παραγωγής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Vestas: Εξετάζει την επέκταση της παραγωγής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο
Τετάρτη, 28/04/2021 - 12:31

Η Vestas διερευνά τις δυνατότητες επέκτασης του αποτυπώματος αιολικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω πρόσθετων εργοστασίων και τοποθεσιών προμηθευτών σε ολόκληρη τη χώρα.

Η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με πιθανούς συνεργάτες που μπορούν να προμηθεύσουν πυλώνες και επιπλέον κατασκευή πτερυγίων στο βορειοανατολικό τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου ενώ έχει υπογράψει μνημόνια συμφωνίας (ΜΣ) με αρκετούς πιθανούς συνεργάτες.

Ο κατασκευαστής ανεμογεννητριών δήλωσε ότι τυχόν αποφάσεις για αύξηση των επενδύσεών του στη βάση του στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαρτώνται από την εξασφάλιση επαρκούς όγκου έργου στα επερχόμενα Συμβόλαια επί της Διαφοράς γύρου 4 (CfD).

Η Vestas αναμένει ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει σχεδόν 2000 άμεσες θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού, εάν επιτύχει να εξασφαλίσει αρκετό όγκο έργου. Μαλιστα, ολοκλήρωσε πρόσφατα την παραγωγή του χιλιοστού υπεράκτιου πτερυγίου ανεμογεννητριών από το εργοστάσιό της στο Isle of Wight, το οποίο λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια.

Το πτερύγιο V164-9.5MW προορίζεται για το υπεράκτιο αιολικό έργο 1075MW Seagreen που αναπτύσσεται από την SSE Renewables και την Total.

Η Vestas ανακοίνωσε πρόσφατα την ανεμογεννήτρια επόμενης γενιάς, την V236-15.0MW, η οποία πρόκειται να τροφοδοτηθεί με πτερύγια μήκους 115,5 μέτρων.

Το εργοστάσιο Isle of Wight έχει τη δυνατότητα να επεκταθεί για σειριακή παραγωγή αυτών των λεπίδων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vestas, Henrik Andersen, δήλωσε: «Με πάνω από 20 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, περισσότερες από 1000 λεπίδες V164 παράγονται τώρα από το Isle of Wight για αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης, και σημαντική δραστηριότητα Ε & Α στις τελευταίες μας λεπίδες που πραγματοποιούνται στο ΗΒ είναι πραγματικά αφοσιωμένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για την εξειδίκευση στην ξηρά και την υπεράκτια αιολική ενέργεια που έχουμε δημιουργήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο και είμαστε θετικοί για το δυναμικό της αγοράς που δημιουργείται από το CfD Rounds.

«Εάν πετύχει να εξασφαλίσει αρκετές παραγγελίες ανεμογεννητριών από το CfD Allocation Round 4, που περιλαμβάνει μια ενισχυμένη πολιτική σχεδίου αλυσίδας εφοδιασμού για προγραμματιστές έργων, η Vestas σκοπεύει να επεκτείνει το ήδη σημαντικό μέγεθος της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με αρκετούς πιθανούς εταίρους και ανυπομονούμε να εξασφαλίσουμε ανταγωνιστικές λύσεις που αυξάνουν τις δραστηριότητες της Vestas στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την παράδοση μελλοντικών έργων στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Από το 2002, η Vestas έχει κατασκευάσει περισσότερες από 10.000 χερσαία και υπεράκτια πτερύγια στο Isle of Wight.

Πτερύγια που παράγονται από το Isle of Wight έχουν χρησιμοποιηθεί και στα δύο έργα του Ηνωμένου Βασιλείου και εξήχθησαν σε ευρωπαϊκά έργα. Πάνω από 360 εκατομμύρια λίρες αξίας εξήχθησαν για έργα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας της Βόρειας Ευρώπης από το Isle of Wight από το 2014.

Η Vestas πραγματοποίησε επίσης έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογίας για τα τελευταία μοντέλα πτερυγίων στο Isle of Wight τα τελευταία 20 χρόνια, σε ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης τεχνολογίας blade που βρίσκεται στο West Medina Mills.

Αυτό το κέντρο ήταν «απαραίτητο για το σχεδιασμό και τη δοκιμή» οκτώ διαφορετικών τύπων πτερυγίων, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων πλατφορμών χερσαίων αι υπεράκτιων ανεμογεννητριών.

Σημειώνεται ότι η Vestas απασχολεί πάνω από 1500 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκ των οποίων περισσότερα από 700 απασχολούνται στο Isle of Wight.

Πηγή: renews.biz