Statkraft: Σχέδια για την ανάπτυξη του πρώτου της αιολικού πάρκου στη Γερμανία

Statkraft: Σχέδια για την ανάπτυξη του πρώτου της αιολικού πάρκου στη Γερμανία
Δευτέρα, 26/04/2021 - 13:18

Η νορβηγική εταιρεία Statkraft παρουσίασε σχέδια για την ανάπτυξη του πρώτου αιολικού της πάρκου στη Γερμανία, το Oedelsheim ισχύος 36MW στην κοιλάδα Wesertal στη βόρεια Έσση.

Η εταιρεία δήλωσε ότι στοχεύει στην εγκατάσταση έως έξι ανεμογεννητριών μέχρι το 2025 σε μια δασική έκταση 67 εκταρίων στο Bramwald.

Μάλιστα, η Statkraft έχει ήδη ξεκινήσει μετρήσεις ανέμου, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τουλάχιστον 12 μήνες. Τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών για την προστασία των ειδών αναμένεται να είναι διαθέσιμα στο τέλος του τρέχοντος έτους και στη συνέχεια θα παρουσιαστούν τον επόμενο χρόνο.

Το Oedelsheim αναμένεται να προμηθεύσει περίπου 20.000 νοικοκυριά με ενέργεια και να εξοικονομήσει περίπου 54.000 τόνους CO2.

Η Statkraft θα προσφέρει επίσης στους κατοίκους των κοινοτήτων Wesertal και Uslar την ευκαιρία να συμμετάσχουν οικονομικά στο αιολικό πάρκο με μια ανεμογεννήτρια πολίτη και ένα επιπλέον δάνειο μειωμένης εξασφάλισης. Η εταιρεία θα προσφέρει στους δήμους το μέγιστο ποσό 0,02 € ανά κιλοβατώρα που παράγεται, το οποίο έχει επιτραπεί στο πλαίσιο του EEG από τον Ιανουάριο του 2021

Για να διατηρήσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, η Statkraft σχεδιάζει την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών σε μεγάλο βαθμό σε περιοχές που έχουν υποστεί ζημιά και δεν έχουν δέντρα.

Η εταιρεία δήλωσε ότι έχει δεσμευτεί να αντισταθμίσει την απώλεια δασικών περιοχών μέσω της αναδάσωσης και της ανάπτυξης των δασών.

Ο επικεφαλής αιολικής και ηλιακής ενέργειας της Statkraft στη Γερμανία Claus Urbanke δήλωσε:

«Με το αιολικό πάρκο Oedelsheim, δημιουργούμε τη βάση για την είσοδο στην αγορά μας στη Γερμανία. Το έργο είναι ένα σημαντικό βήμα στην επίτευξη της στρατηγικής του Ομίλου μας για ανάπτυξη 8000 MW αιολικής και ηλιακής ενέργειας παγκοσμίως μέχρι το 2025».