Ocean Winds: Σχέδια για ανάπτυξη υπεράκτιου αιολικού πάρκου στην Ιρλανδία

Ocean Winds: Σχέδια για ανάπτυξη υπεράκτιου αιολικού πάρκου στην Ιρλανδία
Δευτέρα, 05/04/2021 - 16:59

Η Ocean Winds υπέβαλε αίτηση άδειας για να πραγματοποιήσει έρευνες για την πιθανή ανάπτυξη ενός υπεράκτιου αιολικού πάρκου στα ανοικτά της Ιρλανδίας.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Cailleach που θα βρίσκεται περίπου 13 χιλιόμετρα από την ακτή του County Wicklow.

Η Ocean Winds ανέφερε ότι οι έρευνες θα επιτρέψουν να «προσδιοριστούν οι συνθήκες εδάφους και να εξακριβωθούν οι συνθήκες metocean που θα τροφοδοτήσουν τον μελλοντικό σχεδιασμό του αιολικού πάρκου».

Το χρονοδιάγραμμα για το πρόγραμμα έρευνας έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίσει ότι το Cailleach βρίσκεται σε καλή θέση έτσι ώστε να υποβληθούν προσφορές σε επερχόμενες υπεράκτιες ειδικές δημοπρασίες RESS.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ocean Winds, Σπυρίδων Μάρτινης, δήλωσε:

«Η OW διαθέτει ένα ισχυρό διεθνές χαρτοφυλάκιο και ένα εξαιρετικό ιστορικό του να υλοποιεί έργα που σχεδιάζει. Η Ιρλανδία διαθέτει εξαιρετικούς ανανεώσιμους πόρους και το υπόβαθρο, η τεχνογνωσία, η δύναμη και η εμπειρία μας θα επιτρέψουν στην ιρλανδική οικονομία να κάνει καλύτερη χρήση αυτών των πόρων»

«Τον Ιούνιο του 2019, η ιρλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε το Σχέδιο Δράσης για το Κλίμα, με στόχο την παραγωγή 70% ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030, με τουλάχιστον 3,5 GW υπεράκτιου υπεράκτιας αιολικής ενέργειας. Τον Ιούνιο αυτό αυξήθηκε σε 5 GW. Προσβλέπουμε στην ευκαιρία να εργαστούμε στην Ιρλανδία και να μεγιστοποιήσουμε το δυναμικό της υπεράκτιας αιολικής τεχνολογίας σε μια νέα γεωγραφία».

Σημειώνεται ότι η Ocean Winds αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ της EDP Renewables και της Engie.