Ευρωπαϊκές εταιρείες επενδύουν μεγάλα ποσά στην ανάπτηξη του υπεράκτιου αιολικού τομέα στην Ταϊβάν

Ευρωπαϊκές εταιρείες επενδύουν μεγάλα ποσά στην ανάπτηξη του υπεράκτιου αιολικού τομέα στην Ταϊβάν
Παρασκευή, 02/04/2021 - 13:10

Ευρωπαϊκές εταιρείες ήταν υπεύθυνες για εισερχόμενες επενδύσεις άνω των 56 δισεκατομμυρίων νέων δολαρίων Ταϊβάν, στην υπεράκτια αιολική αγορά της Ταϊβάν κατά το 2020, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Οικονομικών και Εμπορίου στην Ταϊβάν (EETO).

Μάλιστα, οι δαπάνες ύψους 56,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων (1,7 δισεκατομμύρια ευρώ) αντιστοιχούν στο 95% περίπου των άμεσων ξένων επενδύσεων στον υπεράκτιο αιολικό τομέα της Ταϊβάν.

Ο αριθμός αυτός αποκαλύφθηκε στο «Σεμινάριο Αιολικής Ενέργειας ΕΕ-Ταϊβάν 2021: Ανάπτυξη αλυσίδων εφοδιασμού. Κίνητρα και πολιτικές για την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα», που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου στην Ταϊπέι.

Όπως δήλωσε το Ευρωπαϊκό Γραφείο Οικονομικών και Εμπορίου στην Ταϊβάν, η υπεράκτια βιομηχανία αιολικής ενέργειας της χώρας αναπτύσσεται σταδιακά για να γίνει πρωτοπόρος στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.

Το γραφείο ανέφερε ότι η ΕΕ και η Ταϊβάν μπορούν «να συνεργαστούν βάσει διεθνών εμπορικών κανόνων και αμοιβαίων οφελών για τη δημιουργία περιφερειακής ανταγωνιστικής αλυσίδας εφοδιασμού», καθιστώντας δυνητικά την Ταϊβάν ως περιφερειακό κόμβο της υπεράκτιας αιολικής βιομηχανίας στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.

Μέσω της διπλωματίας της Πράσινης Συμφωνίας, της εμπορικής πολιτικής και των ενεργειακών διαλόγων της ΕΕ με τρίτους εταίρους, η ΕΕ θα υποστηρίξει την παγκόσμια υιοθέτηση υπεράκτιας αιολικής ενέργειας

Σχετικά με τις ευρωπαϊκές εταιρείες που επενδύουν στον υπεράκτιο αιολικό τομέα της Ταϊβάν σε αυτές περιλαμβάνεται και η Orsted με έδρα τη Δανία, η οποία αναπτύσσει έργα που περιλαμβάνουν το υπεράκτιο αιολικό πάρκο 900MW Greater Changhua 1 & 2a.

Από την άλλη, στο έργο Formosa 2 των 376 MW, η FairWind συνεργάζεται με τη Siemens Gamesa για εργασίες προ-συναρμολόγησης ανεμογεννητριών, επεκτείνει την περιφερειακή της εγκατάσταση και προσλαμβάνει και εκπαιδεύει τοπικούς τεχνικούς και προσωπικό της Ταϊβάν για να παραδώσει το έργο.