PNE: Τέθηκαν σε λειτουργία δύο αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 21 GW στη Γερμανία

PNE: Τέθηκαν σε λειτουργία δύο αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 21 GW στη Γερμανία
Δευτέρα, 29/03/2021 - 16:59

Τέθηκαν σε λειτουργία δύο αιολικά πάρκα της PNE στο ομοσπονδιακό κρατίδιο Σλέσβιχ-Χολστάιν της Γερμανίας, συνολικής ισχύος 21 MW, αυξάνοντας το αιολικό της χαρτοφυλάκιο σε περισσότερα από 151 MW.

Πρόκειται για τα αιολικά πάρκα Langstedt και Lentfohrden, τα οποία αναπτύχθηκαν από την WKN, που ανήκει στην PNE. Το αιολικό πάρκο Langstedt στην περιοχή Σλέσβιχ -Φλένσμπουργκ αποτελείται από τρεις ανεμογεννήτριες Vestas τύπου V150 με 4.2 MW έκαστη και συνολική ισχύ 12,6 MW.

Σε ό,τι αφορά το αιολικό πάρκο Lentfohrden στην περιοχή Ζέγκεμπεργ αποτελείται από δύο ανεμογεννήτριες Vestas V150. Οι ανεμογεννήτριες εγκαταστάθηκαν με ονομαστική ισχύ 4,2MW η καθεμία και με ύψος πλήμνης 125 μέτρα.

Η PNE διαθέτει ακόμη υπό κατασκευή αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 90 MW. Άλλα έργα βρίσκονται υπό ανάπτυξη καθώς και στη διαδικασία έγκρισης.

Αναφέρεται ότι το χαρτοφυλάκιο αιολικών πάρκων της εταιρείας θα επεκταθεί στα 500 MW έως το 2023.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του PNE Markus Lesse δήλωσε:

«Η θέση σε λειτουργία των σύγχρονων αιολικών πάρκων Langstedt και Lentfohrden είναι ένα ακόμη επιτυχημένο βήμα στην ανάπτυξη του Ομίλου PNE. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύσαμε για άλλη μια φορά το επιχειρηματικό μας μοντέλο και αυξήσαμε τη συμβολή μας στην φιλική προς το κλίμα παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας».