Ηνωμένο Βασίλειο: Παρουσίαση βάσης δεδομένων για υπεράκτια αιολκά έργα

Ηνωμένο Βασίλειο: Παρουσίαση βάσης δεδομένων για υπεράκτια αιολκά έργα
Τρίτη, 23/03/2021 - 12:40

Ο οργανισμός ανάπτυξης επιχειρήσεων ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου, NOF, ξεκίνησε μια βάση δεδομένων για υπεράκτια αιολικά έργα.

Πρόκειται για τη βάση δεδομένων NOF Offshore Wind Projects παρέχει πρόσβαση σε δεδομένα για περισσότερα από 900 έργα, μια εικόνα για τους βασικούς παράγοντες της βιομηχανίας, μια πενταετή πρόβλεψη για την ανάπτυξη της αγοράς αλλά και τις δαπάνες της αλυσίδας εφοδιασμού.

Μέσα από τη βάση δεομένων οι χρήστες θα μπορούν να αναθεωρήσουν την κατάσταση των μεμονωμένων έργων, τα πακέτα που έχουν απονεμηθεί στους εργολάβους της κατηγορίας 1 και τις ενημερώσεις σχετικά με τα συμβόλαια της κατηγορίας 2, καθώς και τη συμμετοχή άλλων εταιρειών της αλυσίδας εφοδιασμού.

Ο επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης της NOF, Paul Livingstone, δήλωσε:

«Η υπεράκτια αιολική ενέργεια έχει τοποθετηθεί ως θεμελιώδες στοιχείο για την επίτευξη του στόχου των μηδενικών εκπομπών παγκοσμίως, η οποία παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες για καλά συνδεδεμένες και ενημερωμένες για την αγορά εταιρείες».

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία ξεκίνησε ως απάντηση στα αιτήματα των μελών για καλύτερη ορατότητα του αγωγού του έργου και την μεγαλύτερη λεπτομέρεια για τους βασικούς εμπλεκόμενους παίκτες.