Vattenfall: Σύμβαση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας με την Air Liquide για το Hollandse Kust Zuid

Vattenfall: Σύμβαση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας με την Air Liquide για το Hollandse Kust Zuid
Παρασκευή, 19/03/2021 - 11:19

Η Vattenfall υπέγραψε την πρώτη σύμβαση αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Hollandse Kust Zuid, ισχύος 1500MW, με την Air Liquide.

Πιο συγκεκριμένα, η Air Liquide θα αγοράζει ηλεκτρική ενέργεια 100 GWh ετησίως από το έργο, ενώ η 15ετής σύμβαση θα ξεκινήσει το 2023 όταν το Hollandse Kust Zuid τεθεί σε λειτουργία.

Σημειώνεται ότι η Air Liquide θα χρησιμοποιήσει την ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει τα εργοστάσιά της στις Κάτω Χώρες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Vattenfall Ολλανδίας, Martijn Hagens, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Air Liquide, η οποία έχει φιλόδοξους στόχους βιωσιμότητας, θα αγοράσει ηλεκτρική ενέργεια απαλλαγμένη από τα ορυκτά από την Vattenfall. Τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια μας παρέχουν οικονομική ασφάλεια και μας επιτρέπουν να συνεχίζουμε να επενδύουμε σε αιολικά και ηλιακά πάρκα, τα οποία αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο στη φιλοδοξία μας να επιτρέψουμε τη διαβίωση χωρίς ορυκτά μέσα σε μια γενιά. Οι Κάτω Χώρες στρέφονται προς ένα μέλλον χωρίς ορυκτά και θέλουμε να το κάνουμε αυτό πραγματικότητα για τους πελάτες μας».

Αναφέρεται ότι το Hollandse Kust Zuid θα βρίσκεται μεταξύ 18 και 36 χλμ. ανοιχτά των ολλανδικών ακτών, μεταξύ της Χάγης και του Zandvoort.

Τέλος, σημειώνεται ότι όταν το αιολικό πάρκο λειτουργεί, δηλαδή το 2023, οι 140 ανεμογεννήτριές του θα παράγουν περισσότερες από έξι TWh ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως.