Orsted: Ξεκινά την κατασκευή των υπεράκτιων αιολικών πάρκων Greater Changhua 1 & 2a στην Ταϊβάν

Orsted: Ξεκινά την κατασκευή των υπεράκτιων αιολικών πάρκων Greater Changhua 1 & 2a στην Ταϊβάν
Παρασκευή, 19/03/2021 - 12:16

Η Orsted προχωρά στη φάση κατασκευής του υπεράκτιου αιολικού έργου Greater Changhua 1 & 2a, ισχύος 900 MW στην Ταϊβάν.

Ο προγραμματιστής έχει ξεκινήσει την οριζόντια κατευθυντική γεώτρηση (HDD) για να προετοιμαστεί για εργασίες τοποθέτησης καλωδίων και και τις εργασίες καθαρισμό για την προετοιμασία του βυθού για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών με θεμελίωση.

Η Orsted θα ξεκινήσει την εξαγωγή και την τοποθέτηση καλωδίων συστοιχίας, την εγκατάσταση των υπεράκτιων υποσταθμών και των θεμελίων το 2021 και θα προχωρήσει στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών το το επόμενο έτος.

Τα δύο αιολικά έργα που βρίσκονται σε απόσταση 35-60 χλμ. από την ακτή της επαρχίας Changhua, θα τεθούν σε λειτουργία έως το 2022 για την παροχή καθαρής ενέργειας σε 1 εκατομμύριο νοικοκυριά.

Ο πρόεδρος της Orsted Ασίας-Ειρηνικού, Matthias Bausenwein, δήλωσε:

«Με 30 χρόνια εμπειρίας και ένα επιχειρηματικό μοντέλο ανάπτυξης, κατασκευής και λειτουργίας υπεράκτιων αιολικών πάρκων, η Orsted έχει δεσμευτεί από την πρώτη μέρα να βοηθήσει την Ταϊβάν να κατασκευάσει τα πρώτα παγκόσμιας κλάσης υπεράκτια αιολικά πάρκα για παροχή καθαρής ενέργειας και συμβολή στον στόχο της ενεργειακής μετάβασης. Η έναρξη της υπεράκτιας εγκατάστασης των υπεράκτιων αιολικών πάρκων Greater Changhua 1 & 2a σηματοδοτεί ένα ορόσημο προς την επίτευξη του στόχου να γίνει η Ταϊβάν πιο πράσινη».

Εκτός από τις υπεράκτιες αιολικές κατασκευές, η Orsted ετοιμάζεται για τις εργασίες λειτουργίας και συντήρησης (O&M) ήδη από το 2019, δημιουργώντας μια τοπική ομάδα O&M με 21 τεχνικούς της Ταϊβάν, ενώ 4 ακόμη αναμένεται να προστεθούν στο εγγύς μέλλον.

Οι τεχνικοί θα θα έχουν την έδρα τους στη νέα βάση O&M της Orsted στο λιμάνι του Taichung από το 2022.