RWE: Κατασκευή του πρώτου της πλωτού φωτοβολταϊκού έργου στην Ολλανδία

RWE: Κατασκευή του πρώτου της πλωτού φωτοβολταϊκού έργου στην Ολλανδία
Πέμπτη, 11/03/2021 - 14:04

Η RWE ανακοίνωσε την κατασκευή του πρώτου της πλωτού φωτοβολταϊκού έργου στην Ολλανδία.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το πλωτό φωτοβολταϊκό έργο 6,1MW Amer αποτελείται από 13.400 ηλιακούς συλλέκτες οι οποίοι θα επιπλέουν εντός μιας λίμνης κοντά στο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας Amer στο Geertruidenberg, στην επαρχία Noord-Brabant στην Ολλανδία.

Η κατασκευή του πλωτού φωτοβολταϊκού έργου αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Αυγούστου και θα τεθεί σε λειτουργία έως το τέλος του 2021.

Η RWE ξεκίνησε επίσης την κατασκευή χερσαίου φωτοβολταϊκού έργου,συνολικής ισχύος 2,3 στον τόπο του εργοστασίου της Amer, το οποίο θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2021.

Σημειώνεται ότι και το χερσαίο και το πλωτό φωτοβολταϊκό έργο αποτελούν μέρος του Solar Park Amer.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της RWE Generation, Roger Miesen, δήλωσε:

«Το πρώτο μας πλωτό φωτοβολταϊκό έργο αποδεικνύει τη φιλοδοξία μας να προωθήσουμε την ενεργειακή μετάβαση με καινοτόμες τεχνολογίες και καθαρό ενεργειακό εφοδιασμό. Η RWE επεκτείνει το ολλανδικό της χαρτοφυλάκιο με τέσσερα νέα χερσαία αιολικά πάρκα και ένα ηλιακό πάρκο υπό κατασκευή.

Επιπλέον, ο Miesen πρόσθεσε ότι η RWE συμβάλει στην ανάπτυξη υδρογόνου μέσω των έργων NortH2, Eemshydrogen και FUREC.

«Και τα δύο νέα φωτοβολταϊκά έργα δείχνουν ότι μπορούμε να μετατρέψουμε συμβατικούς ιστότοπους σε έργα ορόσημα που προωθούν καινοτόμες λύσεις για ένα βιώσιμο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας».

Το 2018, η RWE πραγματοποίησε την πρώτη φάση του Solar Park Amer, εγκαθιστώντας 0,5 MW στην οροφή του εργοστασίου παραγωγής ενέργειας.