Enel: Απόκτηση χαρτοφυλακίου ηλιακών πάρκων ισχύος 519 MW στην Ισπανία

Enel: Απόκτηση χαρτοφυλακίου ηλιακών πάρκων ισχύος 519 MW στην Ισπανία
Τρίτη, 09/03/2021 - 11:39

Η Enel Green Power Ισπανίας απέκτησε ένα χαρτοφυλάκιο ισπανικών ηλιακών πάρκων σσυνλικής ισχύος 519 MW από τον τοπικό προγραμματιστή Arena Power.

Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει 11 έργα που αναπτύσσονται στην επαρχία της Ουέλβα, με την κατασκευή να αναμένεται να ξεκινήσει το 2022 και να να τίθεται σε λειτουργία το 2024.

Τα έργα που σχηματίζουν αυτό το σύμπλεγμα βρίσκονται σε έξι ιστοτόπους: στο Palma del Condado, στο Gibraleon, στο Trigueros, στο San Juan del Puerto, στο Beas και στο Niebla.

Η ενέργεια θα παραδοθεί μέσω του υποσταθμού Palos, που βρίσκεται στο Βιομηχανικό Πάρκο Ουέλβα, ένα από τα μεγαλύτερα βιομηχανικά κέντρα κατανάλωσης ενέργειας στην Ισπανία.

Αυτός ο υποσταθμός θα πληροί τις ενεργειακές απαιτήσεις του χημικού, πετρελαϊκού και μεταλλουργικού κέντρου στην Ουέλβα , το οποίο φιλοξενεί 18 εταιρείες και 19 μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Enel.

Τα φωτοβολταϊκά έργα αντιπροσωπεύουν μια επένδυση 350 εκατ. ευρώ από την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης της τιμής απόκτησης, του κόστους κατασκευής και της εκκίνησης. Επιπλέον, θα δημιουργήσουν 1250 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής και 26 κατά την επακόλουθη λειτουργία και συντήρηση.

Η ανανεώσιμη ενέργεια θα είναι λειτουργική και έτοιμη να τροφοδοτήσει ένα πράσινο έργο παραγωγής υδρογόνου που παρουσίασε η Enel στο Υπουργείο Οικολογικής Μετάβασης και Δημογραφικής Πρόκλησης.

Ο επικεφαλής της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Enel για την Ιβηρική, Rafael Gonzalez, δήλωσε:

«Αυτή η συμφωνία είναι ένα σταθερό βήμα προόδου στην ανάπτυξη του στρατηγικού σχεδίου για την περίοδο 2021-2023, και μια απόδειξη της δέσμευσης της Enel Green Power για την αποανθρακοποίηση της ισπανικής οικονομίας. Η κατασκευή αυτών των ανανεώσιμων εκμεταλλεύσεων κοντά σε περιοχές με μεγάλη κατανάλωση ενέργειας είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να καταστεί η βιομηχανική δραστηριότητα βιώσιμη στην Ουέλβα. Εκτελούμε επίσης αυτά τα έργα δημιουργώντας αξία προς όφελος των τοπικών κοινοτήτων, όπως έχουμε κάνει σε άλλους ανανεώσιμους ιστότοπους τα τελευταία χρόνια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ