Acciona: Υπέγραψε Σύμβαση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας 63 MW με πολωνική εταιρεία

Acciona: Υπέγραψε Σύμβαση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας 63 MW με πολωνική εταιρεία
Τρίτη, 09/03/2021 - 12:10

Η ισπανική εταιρεία ενέργειας Acciona πρόκειται να προμηθεύσει με ηλεκτρικό ρεύμα τον κατασκευαστή εξαρτημάτων αυτοκινήτων Brembo από το αιολικό πάρκο Krobia 1 στην Πολωνία συνολικής ισχύος 63 MW βάσει ενός πενταετούς εικονικής σύμβασης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (VPPA).

Η σύμβαση ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου και θα αντισταθμίσει εν μέρει τις ενεργειακές ανάγκες της Brembo στα εργοστάσια παραγωγής της στην Πολωνία.

Σημειώνεται ότι ένα VPPA δεν απαιτεί τη φυσική παράδοση ηλεκτρικής ενέργειας στον πελάτη. Αντ’ αυτού, η Acciona θα εισάγει 100.000 μεγαβατώρες καθαρής ισχύος ετησίως στο δίκτυο και θα παρέχει τις σχετικές εγγυήσεις προέλευσης στη Brembo.

Ο διευθυντής του τμήματος ενέργειας της Acciona Europe, Klaus Falgiani, δήλωσε:

«Αυτή η συνεργασία είναι ένα σαφές παράδειγμα για το πώς η βιομηχανία και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να επιτύχουν τους στόχους τους για την απαλλαγή από τον άνθρακα.Η Brembo είναι ηγέτης στην αειφορία στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεισφέρουμε στους περιβαλλοντικούς στόχους της εταιρείας».

Τέλος, αναφέρεται ότι η Acciona κατέχει και διαχειρίζεται 101 MW αιολικής ενέργειας στην Πολωνία.