Siemens Gamesa: Νέα παραγγελία ανεμογεννητριών 50 MW στη βόρεια Ισπανία

Siemens Gamesa: Νέα παραγγελία ανεμογεννητριών 50 MW στη βόρεια Ισπανία
Τετάρτη, 03/03/2021 - 11:42

Η Siemens Gamesa δέχτηκε μία νέα παραγγελία ανεμογεννητριών από την Capital Energy για ένα έργο αιολικής ενέργειας 50 MW στη βόρεια Ισπανία.

Πρόκειται για το αιολικό πάρκο Buseco, στις Αστούριες, και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία έως τα μέσα του 2022.

Το αιολικό πάρκο Buseco θα διαθέτει 10 ανεμογεννήτριες της Siemens Gamesa τύπου SG 5.0-132 και επιπλέον η εταιρεία θα παρέχει υπηρεσίες συντήρησης στην εταιρεία για 20 χρόνια.

Η Siemens Gamesa, η οποία είναι παρούσα στις Αστούριες από το 2000, διαθέτει το 60% της εγκατεστημένης ισχύος ανεμογεννητριών σε αυτήν την περιοχή, που ισοδυναμεί με 360 MW.

Ο Roberto Sabalza, διευθύνων σύμβουλος της Siemens Gamesa για τη νότια Ευρώπη και την Αφρική, δήλωσε:

«Το συμβόλαιο που ανακοινώνουμε σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς, επειδή είναι το πρώτο που έχουμε υπογράψει με τον νέο πελάτη μας, την Capital Energy, ο οποίος είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο ενεργούς και πολλά υποσχόμενους παίκτες στην αιολική βιομηχανία της Ισπανίας. Είμαι πεπεισμένος ότι θα καταλήξουμε σε πολλές ακόμη συμφωνίες και ότι μαζί θα συμβάλουμε στην ισχυρή πρόοδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ισπανία».

ΟΙ 10 νασέλες για το αιολικό πάρκο θα συναρμολογηθούν στο εργοστάσιο στην Agreda στην πόλη Σορία, τα κιβώτια ταχυτήτων θα παραχθούν στα εργοστάσια στο Asteasu στην Γκιπούθκοα και στο Lerma στην πόλη Μπούργκος, ενώ τα ηλεκτρικά εξαρτήματα θα παραχθούν στα εργοστάσια στη Reinosa της Καντάμπρια, στο San Fernando de Henares της Μαδρίτης και στο Benisano της Βαλένθια.