Ανακυκλώνω - Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Στην πλατφόρμα allazothermosifona.gov.gr οι αιτήσεις για έως 1.000 ευρώ

Ανακυκλώνω - Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Στην πλατφόρμα allazothermosifona.gov.gr οι αιτήσεις για έως 1.000 ευρώ
Παρασκευή, 17/02/2023 - 13:55

Μέσω της πλατφόρμας allazothermosifona.gov.gr θα γίνονται οι αιτήσεις για την επιδότηση αγοράς ηλιακού θερμοσίφωνα στο πρόγραμμα Ανακυκλώνω - Αλλάζω Θερμοσίφωνα.

Στην πλατφόρμα allazothermosifona.gov.gr θα γίνονται οι αιτήσεις για την επιδότηση αγοράς ηλιακού θερμοσίφωνα. Ο Μπάμπης Καούκης, γενικός σύμβουλος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών, μίλησε για το πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για ηλιακό θερμοσίφωνα μέσω της πλατφόρμας allazothermosifona.gov.gr και αναφέρθηκε στο πώς θα «τρέξει» το εν λόγω πρόγραμμα.

«Είναι πάρα πολύ καλό το πρόγραμμα» είπε ο κ. Καούκης. «Δεν είναι και πολλά τα χρήματα, αλλά είναι και καλό και για τη χώρα μας και την οικονομία, για την ενέργεια.

Οι αιτήσεις θα γίνουν μέσα από την πλατφόρμα allazothermosifona.gov.gr», σημείωσε ο ειδικός.

Αναφορικά με το πότε θα ξεκινήσει η δράση τόνισε ότι «οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα ενώ η επιδότηση για αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα θα είναι 60% και η επίδοση θα είναι κλιμακωτή, με βάση το εισόδημα και αυτή θα δίνεται με voucher».

Σύμφωνα με τον κ. Καούκη ένα μέλος της οικογένειας θα κάνει την αίτηση σημειώνοντας το πρόγραμμα αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ και φτάνει τα 1.000 ευρώ.

Εκτός από την οικονομική ωφέλεια για τους δικαιούχους, είναι σημαντικό ότι το πρόγραμμα θα προσφέρει και εξοικονόμηση ενέργειας.

Και όπως είπε ο γενικός σύμβουλος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών στην ΕΡΤ «είναι πολλά νοικοκυριά ακόμα που έχουν ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες και μπορούμε να διαλέξουμε μία οικία ή την κανονική, είτε δευτερεύουσα και για τη δευτερεύουσα οικία μας, που είναι ένα εξοχικό, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε δωρεάν».

Τελευταία τροποποίηση στις 17/02/2023 - 18:46