Shell: Μειώνει τις φιλοδοξίες για την εξερεύνηση πετρελαίου στη Νορβηγία - στροφή στο φυσικό αέριο και την υπεράκτια αιολική ενέργεια

Shell: Μειώνει τις φιλοδοξίες για την εξερεύνηση πετρελαίου στη Νορβηγία - στροφή στο φυσικό αέριο και την υπεράκτια αιολική ενέργεια
Τρίτη, 09/02/2021 - 14:51

Η Royal Dutch Shell θα περιορίσει το πεδίο διερεύνησης πετρελαίου στη Νορβηγία για να επικεντρωθεί στην παραγωγή φυσικού αερίου και ενδεχομένως στην υπεράκτια αιολική ενέργεια, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργείο Πετρελαίου και Ενέργειας της Νορβηγίας.

Η Shell δήλωσε τον Οκτώβριο ότι σχεδιάζει να μειώσει τις δραστηριότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου σε εννέα λεκάνες σε όλο τον κόσμο ως μέρος της στρατηγικής της για τη μείωση της έντασης άνθρακα στις δραστηριότητές της.

Την Πέμπτη αναμένονται οι ανακοινώσεις για τη νέα της στρατηγική

«Το 2020, κάναμε την επιλογή να επικεντρωθούμε στις εξερευνητικές δραστηριότητες στη Νορβηγία, προχωρώντας σε περιοχές γύρω από τα πεδία που έχουν ήδη ανακαλυφθεί τις και υποδομές», ανέφερε η εταιρεία σε επιστολή, που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του υπουργείου στο πλαίσιο δημόσιας διαβούλευσης για μια κυβερνητική έκθεση για την ενεργειακή πολιτική.

«Αυτό σημαίνει ότι τώρα τοποθετούμε τον εαυτό μας κυρίως ως εταιρεία φυσικού αερίου... Αυτή είναι μια επιχείρηση που τις επόμενες δεκαετίες θα δημιουργήσει σημαντική αξία για εμάς ως εταιρεία και τη Νορβηγία ως έθνος», πρόσθεσε.

Η Shell δήλωσε στην επιστολή ότι ενδέχεται να συμμετάσχει στην ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας της Νορβηγίας, καλώντας την κυβέρνηση να εξετάσει φορολογικά κίνητρα για την τόνωση των επενδύσεων.

Ένας εκπρόσωπος της Shell δήλωσε ότι η εταιρεία δεν αποκλείει τη συμμετοχή σε μελλοντικούς γύρους αδειοδότησης της Νορβηγίας.

Πηγή: Reuters