Δημοπρατείται από τη ΔΕΔΑ το έργο επέκτασης δικτύου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Δημοπρατείται από τη ΔΕΔΑ το έργο επέκτασης δικτύου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
Παρασκευή, 29/01/2021 - 11:31

Η 1η Μαρτίου αναμένεται να είναι η μέρα δημοπράτησης και του τελευταίου μέρους στο έργο της επέκτασης του δικτύου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης από τη ΔΕΔΑ, με τη δημοπράτηση των δικτύων για την Ορεστιάδα.

Το έργο με τίτλο “Επέκταση δικτύου πολυαιθυλενίου, και συνδέσεις οικιακών και εμπορικών πελατών στα δίκτυα χαμηλής πίεσης (4 bar), στην πόλη της Ορεστιάδας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης” ανατίθεται από τη ΔΕΔΑ με κόστος 6.5 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 5.3 εκατ. ευρώ).

Η αποσφράγιση των προσφορών για την ανάδειξη του μειοδότη θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου, ενώ η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται εντός 27 μηνών από την ημερομηνία υπογραφής.

Το έργο, όπως και όλες οι επεκτάσεις δικτύου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, θα χρηματοδοτηθεί μέσω του περιφερειακού επιχειρησιακού πλάνου της Περιφέρειας.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως η ΔΕΔΑ τρέχει από το Σεπτέμβριο του 2020 διαγωνισμούς στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας και η ολοκλήρωση των έργων αυτών προβλέπεται το 2023 καθώς υπάρχει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και στόχος της ΔΕΔΑ είναι να μην εξαντλήσει τη ρήτρα του ν+3 που περιλαμβάνει το εκάστοτε ΕΣΠΑ.