Συμφωνία ΕΔΑ Αττικής με Δήμο Αχαρνών για το φυσικό αέριο

Συμφωνία ΕΔΑ Αττικής με Δήμο Αχαρνών για το φυσικό αέριο
Τρίτη, 27/10/2020 - 18:22

Συνάντηση στα κεντρικά γραφεία της ΕΔΑ Αττικής στη Λυκόβρυση μεταξύ του Εκτελεστικού Προέδρου της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής και του Δημάρχου Αχαρνών, κ. Σπύρου Βρεττού, έγινε στα γραφεία της εταιρείας

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΔΑ Αττικής, αμφότερα τα μέρη συμφώνησαν ότι η προοπτική ενίσχυσης του βαθμού κάλυψης περιοχών του Δήμου με δίκτυο φυσικού αερίου αποτελεί έργο μείζονος σημασίας, καθώς αναβαθμίζει ενεργειακά τις περιοχές του Δήμου με τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτηρίων και τη λειτουργία των εγκαταστάσεών τους με τη χρήση φυσικού αερίου.

Παράλληλα συζητήθηκαν οι διαθέσιμοι τρόποι επικοινωνίας και η αναγκαιότητα εφαρμογής τους με σκοπό την παρότρυνση των δημοτών να συνδεθούν με το ήδη εγκατεστημένο δίκτυο φυσικού αερίου στο Δήμο. Περαιτέρω, συμφωνήθηκε η από κοινού υλοποίηση επικοινωνιακών δράσεων που θα αποσκοπούν στην διενέργεια ενημερωτικής εκστρατείας για την ανάδειξη της οικονομικής και κοινωνικής ωφέλειας από τη χρήση φυσικού αερίου, καθώς και στην εξοικείωση των καταναλωτών αναφορικά με τη χρήση του φυσικού αερίου, αλλά και στις απλοποιημένες διαδικασίες σύνδεσης με το δίκτυο.