Ιταλοϊσπανική συμμαχία για μικρής κλίμακας LNG στη περιοχή της Μεσογείου

Ιταλοϊσπανική συμμαχία για μικρής κλίμακας LNG στη περιοχή της Μεσογείου
Δευτέρα, 26/10/2020 - 19:44

Σε συνεργασία προχώρησαν οι εταιρείες Enagas και την Edison προκειμένου να αποκτήσει μετοχές στη Depositi Italiani GNL (DIG). Ειδικότερα η συνεργασία έγινε μέσω του επιχειρηματικού της βραχίονα Scale Gas Solution και στόχος της συνεργασίας είναι η δημιουργία μικρής κλίμακας LNG στη περιοχή της Μεσογείου.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, ο στόχος των δύο εταιρειών είναι να εγκαθιδρύσουν ένα ισχυρό δίκτυο εφοδιασμού και προμήθειας LNG από τους τερματικούς σταθμούς LNG της Enagas στη περιοχή της Μεσογείου, με πρωτοπόρο το terminal της Βαρκελώνης, προς τους πελάτες της Edison, προωθώντας την αειφορία μέσω της εισαγωγής LNG ως ένα εναλλακτικό καύσιμο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Scale Gas Solutions απέκτησε από την Edison το 19% των μετοχών της DIG, και η οποία ιδρύθηκε το 2018 από τις Edison και PIR προκειμένου να αναλάβει την ανάπτυξη και την διαχείριση της πρώτης υπεράκτιας αποθήκης στην Ιταλία.

Σε ότι αφορά την αποθήκη της Ravenna, η δυναμικότητά αποθήκευσης υπολογίζεται στα 20,000 κυβικά μέτρα LNG και με ετήσια ικανότητα μέχρι 1 εκατ. κυβικών μέτρων υγροποιημένου αερίου, ποσότητα ικανή να καλύψει 12,000 φορτηγά και 48 φέρρυ ετησίως.