ΟΠΕΚ+: Συνεδριάζει για να εξετάσει τη συμμόρφωση στις περικοπές παραγωγής πετρελαίου

ΟΠΕΚ+: Συνεδριάζει για να εξετάσει τη συμμόρφωση στις περικοπές παραγωγής πετρελαίου
Τετάρτη, 19/08/2020 - 16:23

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του όπως η Ρωσία, γνωστοί ως ΟΠΕΚ +, πρόκειται να συναντηθούν την Τετάρτη για να επανεξετάσουν τη συμμόρφωσή τους στις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου που έχουν εφαρμοστεί με σκοπό να ενισχυθούν οι τιμές πετρελαίου κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Απίθανη θεωρείται η αλλαγή πολιτικής από τον ΟΠΕΚ + σχετικά με την παραγωγή πετρελαίου, η οποία επί του παρόντος απαιτεί μείωση της παραγωγής κατά 7,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σε αντίθεση με τις περικοπές ύψους ύψους 9,7 εκατομμυρίων βαρέλια ημερησίως που είχε εφαρμοστεί αμέσως μετά την άρση του lockdown.

Πηγές του ΟΠΕΚ + ανέφεραν ότι η συνάντηση θα επικεντρωθεί στη συμμόρφωση χωρών όπως είναι το Ιράκ, η Νιγηρία και το Καζακστάν στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα.

Σημειώνεται ότι η συμμόρφωση με τις περικοπές ανήλθε στο 95% έως 97% τον Ιούλιο, σύμφωνα το Reuters.

Ο Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Salman bin Abdulaziz, συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Νιγηρίας, Muhammadu Buhari, την Τετάρτη και τόνισε τη σημασία της συμμόρφωσης στις περικοπές από όλους τους συμμετέχοντες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας, SPA.

Αναφέρεται ότι η τιμή του αργού Brent άγγιξε υψηλό 5 μηνών, ξεπερνώντας τα 45 δολάρια το βαρέλι, τιμή υπερδιπλάσια από από το ιστορικό χαμηλό 21 ετών του Απριλίου, που η τιμή του πετρελαίου είχε πέσει σε λιγότερα από 16 δολάρια το βαρέλι.

Πηγή: Reuters