Επεκτείνεται το δίκτυο Φυσικού Αερίου στο Δήμο Φυλής . Συνάντηση Πιέρρου Χατζηγιάννη (ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ) με Χρήστο Παππού

Επεκτείνεται το δίκτυο Φυσικού Αερίου στο Δήμο Φυλής . Συνάντηση Πιέρρου Χατζηγιάννη (ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ) με Χρήστο Παππού
Τρίτη, 23/06/2020 - 18:54

Στο πλαίσιο της υφιστάμενης στενής συνεργασίας της ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ με τους δήμους της Αττικής, τόσο για την ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου, όσο και για την περαιτέρω προώθηση της χρήσης του, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Εκτελεστικού Προέδρου της Εταιρείας, κ. Πιέρρου Χατζηγιάννη με τον Δήμαρχο Φυλής κ. Χρήστο Παππού.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο μερών για κοινό σχεδιασμό και δημιουργία ενός συνολικού πεδίου δράσεων και πρωτοβουλιών με σκοπό την επέκταση του δικτύου και την αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου στις περιοχές του Δήμου και η ενίσχυσης της δυναμικής πολιτικής του Δήμου για την προώθηση της ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών και δημόσιων κτηρίων του, αποτέλεσαν τα πρωτεύοντα σημεία συζήτησης. Το φυσικό αέριο κατέχει βασική θέση στην στρατηγική ανάπτυξης που ακολουθεί ο Δήμος Φυλής στον ενεργειακό τομέα, αποβλέποντας στην υποστήριξη του προγράμματος ενεργειακής αυτοτέλειας που εφαρμόζει, με κύριο στόχο τη μεγαλύτερη κάλυψη των περιοχών του δήμου με φυσικό αέριο και τη σύνδεση περισσότερων κατοικιών, δημοτικών κτηρίων, σχολείων και άλλων εγκαταστάσεων με αυτό.

Η ΕΔΑ Αττικής στέκεται αρωγός στην προσπάθεια του Δήμου με την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση 2.360m δικτύου μέσης πίεσης και 7.200m χαμηλής πίεσης στο Δήμο Φυλής, ενώ στο εγκεκριμένο πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης 2020-2024 που ήδη υλοποιεί προβλέπεται η κατασκευή επιπλέον 7.000m χαμηλής πίεσης. Στο πλαίσιο αυτό η ΕΔΑ Αττικής δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τη βούληση του Δήμου για την αξιοποίηση οικονομικών πόρων με σκοπό την επέκταση του δικτύου σε γειτονιές/οδούς της πόλης, πέραν των κεντρικών αρτηριών, μέσω εξέτασης όλων των σχετικών παραμέτρων και υλοποίησης της απαραίτητης τεχνοοικονομικής μελέτης που θα καθορίσουν την πορεία του έργου. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το ενδεχόμενο χρήσης Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου (CNG) και δημιουργίας σταθμού αποσυμπίεσης στην περιοχή, δραστηριότητα που περιλαμβάνεται μεταξύ των αντικειμένων έρευνας για την Ενεργειακή αναβάθμιση του Δήμου.

Η συζήτηση εστιάσθηκε περαιτέρω στην ανάγκη έγκυρης ενημέρωσης των πολιτών του δήμου τόσο για τα οφέλη της χρήσης του φυσικού αερίου όσο και για τη διαδικασία σύνδεσης με το υφιστάμενο δίκτυο. Για το λόγο αυτό, επικυρώθηκε η κοινή διάθεση να δημιουργηθεί ένα σημείο εξυπηρέτησης πολιτών στην έδρα του δήμου, στελεχωμένο με κατάλληλο προσωπικό και των δύο μερών, για την παροχή πληροφοριών, αλλά και τη συλλογή εκδηλώσεων ενδιαφέροντος.

Οι κ.κ. Χατζηγιάννης και Παππούς συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία για την επίτευξη του κοινού σκοπού, την ταχύτερη δυνατή διείσδυση του φυσικού αερίου στο Δήμο και την ενεργειακή αναβάθμισή του.