Γερμανία: Κλήση στον διαχειριστή του αγωγού Nord Stream 2 AG για την έφεση

Γερμανία: Κλήση στον διαχειριστή του αγωγού Nord Stream 2 AG για την έφεση
Δευτέρα, 22/06/2020 - 22:03

Nα τεκμηριώσει την έφεση που κατέθεσε ενάντια στην απόφαση της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων (Bundesnetagentur) να μην εξαιρέσει τον αγωγό από τις απαιτήσεις που προβλέπονται στην αναθεωρημένη οδηγία της ΕΕ για το φυσικό αέριο, καλείται ο διαχειριστής του αγωγού Nord Stream 2 AG.

“Η καταγγελία στερείται λογικών επιχειρημάτων μέχρι στιγμής. Προς τα παρόν, ο αιτών (Nord Stream 2 AG) έχει χρόνο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2020 να προβεί σε επεξηγήσεις”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Δικαστήριο. Στη συνέχεια, η γερμανική ρυθμιστική αρχή θα εκφράσει τη θέση της, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος επί της διαδικασίας. Επιπλέον, πρόσθεσε πως δεν αποκλείεται η συμμετοχή τρίτων μερών, των οποίων τα συμφέροντα επηρεάζονται από την άσκηση της έφεσης.

Να θυμίσουμε ότι η Nord Stream 2 AG προχώρησε στην άσκηση έφεσης στις 15 Ιουνίου κατά της απόφασης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύου της Γερμανίας σε δικαστήριο του Dusseldorf. Στις 15 Μαΐου, η ίδια υπηρεσία είχε αρνηθεί στον διαχειριστή του αγωγού το αίτημα να εξαιρέσει τον αγωγό από τους κανόνες της επικαιροποιημένης Ευρωπαϊκής Οδηγίας για το φυσικό αέριο. Μάλιστα, στην αιτιολόγηση της απόφασης, ανέφερε πως απαραίτητη προϋποθέση για κάτι τέτοιο είναι η λειτουργία του αγωγού πριν τις 23 Μαΐου 2019.