Νέα μείωση στις τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές

Νέα μείωση στις τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές
Δευτέρα, 01/06/2020 - 12:39

Νέα μείωση καταγράφηκε σήμερα, Δευτέρα, στις τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές. Οι τιμές μειώθηκαν κατά 1% λόγω της επερχόμενης συνάντησης των χωρών του OPEC για να συζητήσουν την επέκταση των περιορισμών της παραγωγής και ύστερα από τα τέλη Ιουνίου.

Η τιμή του Brent υποχώρησε κατά 34 σεντς, φτάνοντας τα 37,50 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού WTI μειώθηκε κατά 32 σεντς, φτάνοντας τα 35,17 δολάρια το βαρέλι.

Πρόκειται για την πρώτη μείωση των τιμών του πετρελαίου ύστερα από από άνοδο του Μαΐου μετά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου κατά τον Ιούνιο αποτελούσε μια πιθανότητα. Παρόλα αυτά εάν ο OPEC + παρατείνει την μείωση της παραγωγής οι τιμές του πετρελαίου μπορεί να αγγίξουν και τα 40 δολάρια ανά βαρέλι.

Στη μείωση των τιμών συνέβαλε και η πόλωση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, αλλά και οι διαδηλώσεις στις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters η Σαουδική Αραβία έχει προτείνει την παράταση της μείωσης της παραγωγής μέχρι το τέλος του έτους, όμως δεν έχει λάβει ακόμα τη υποστήριξη της Ρωσίας.

Η Αλγερία, η οποία επί του παρόντος προεδρεύει του OPEC, πιέζει προς την πραγματοποίηση της συνάντησης στις 9-10 Ιουνίου έτσι ώστε να διευκολυνθούν και οι πωλήσεις πετρελαίου για τη Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και το Κουβέιτ.