ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε Κάντζα και Άγιο Νικόλαο

ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε Κάντζα και Άγιο Νικόλαο
Πέμπτη, 17/10/2019 - 17:32

Την πρόταση του Δήμου Παλλήνης για επέκταση προς Κάντζα και Άγιο Νικόλαο, του δικτύου φυσικού αερίου που υλοποιείται αυτή τη στιγμή σε Γέρακα και Παλλήνη, έκανε αποδεκτή η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑΑ).

Η ΕΔΑΑ έκρινε ότι οι επεκτάσεις που πρότεινε ο Δήμος Παλλήνης, συμβαδίζουν με τους μεσοπρόθεσμους σχεδιασμούς της Εταιρείας και αποφάσισε να συμπεριληφθούν στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο που θα καταθέσει στη Ρ.Α.Ε. (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) το Νοέμβριο.

Η συμφωνία Δήμου Παλλήνης και ΕΔΑΑ, οριστικοποιήθηκε σε συνάντηση που είχαν την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, ο Δήμαρχος, Θανάσης Ζούτσος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Τέντης με τον Τεχνικό Διευθυντή της ΕΔΑΑ, Χρήστο Σκουλίδα, τον Διευθυντή Ανάπτυξης Υποδομών Γιάννη Ντρούκα, τον Διευθυντή Σχεδιασμού Ανάπτυξης Υποδομών & Προγραμματισμού, Ιερόθεο Κουφή και τον Μηχανικό Σχεδιασμού Υποδομών της ΕΔΑΑ, Χρήστο Χασαπόπουλο.

Κατά τη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε ακόμα, η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων των έργων επεκτάσεων που ξεκίνησαν πριν ένα χρόνο και υλοποιούνται με ταχείς ρυθμούς. Τα έργα σε Γέρακα και Παλλήνη θα ολοκληρωθούν εντός του 2020.

Με τον τρόπο αυτό, ο Δήμος Παλλήνης θα καταστεί ο μόνος Δήμος της Ανατολικής Αττικής με δίκτυο φυσικού αερίου το οποίο καλύπτει πλήρως τον πυκνοδομημένο αστικό ιστό, παρόλο που αρχικά δεν είχε ενταχθεί στον προγραμματισμό επεκτάσεων της ΕΔΑΑ.

Αυτό άλλαξε, όταν ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος, στα μέσα του 2018 και στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πολιτικής του Δήμου, κινητοποίησε χιλιάδες κατοίκους ώστε να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για εγκατάσταση φυσικού αερίου, γεγονός που «έπεισε» την ΕΔΑΑ ότι η επένδυση στον Δήμο Παλλήνης, είναι ελκυστική και βιώσιμη.

Έκτοτε, ο Δήμος Παλλήνης βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των έργων κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου από την ΕΔΑΑ και ήδη οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση σύνδεσης.

Επίσης, στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις συνδέσεις των δημοτικών κτηρίων, των Σχολικών μονάδων και των δημοτικών κολυμβητηρίων αλλά και τρόποι συνεργασίας του Δήμου και της ΕΔΑΑ για την αποτελεσματικότερη ενημέρωση των δημοτών και την διευκόλυνση τους στις διαδικασίες σύνδεσης των οικιών και καταστημάτων τους με το δίκτυο φυσικού αερίου.