Σε Συνθήκες Διοικητικού Κενού και Παρασκηνιακών Ζυμώσεων Συνεχίζει τη Λειτουργία της η ΔΕΠΑ

Σε Συνθήκες Διοικητικού Κενού και Παρασκηνιακών Ζυμώσεων Συνεχίζει τη Λειτουργία της η ΔΕΠΑ
Δευτέρα, 10/06/2019 - 13:08

Συνεχίζεται το κλίμα σύγχυσης που επικρατεί την τελευταία εβδομάδα με την υπόθεση της ΔΕΠΑ, καθώς, παρά την εντολή παραίτησης που δόθηκε στον επικεφαλής της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου από το ΥΠΕΝ, ο κ. Δημήτρης Τζόρτζης εξακολουθεί να παραμένει στη θέση του, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι δεν έχει ενημερωθεί επίσημα για τους λόγους αποπομπής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ απώλεσε, μεταξύ άλλων, την εμπιστοστύνη της ηγεσίας του ΥΠΕΝ, επειδή αρνήθηκε να μονιμοποιήσει, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά ο κ. Γ. Σταθάκης, τους 140 εργολαβικούς εργαζομένους της Επιχείρησης, σε μια διαδικασία εκτός ΑΣΕΠ, με ό,τι και αν αυτό συνεπάγεται για το θέμα της νομιμότητας της κίνησης. Ακόμη, φέρεται να προκάλεσε την μήνιν του υπουργείου, επειδή, όταν ξέσπασε η απεργία των εν λόγω εργαζομένων και οι εργολάβοι που τους απασχολούν προσέφυγαν στα δικαστήρια εναντίον τους, ο κ. Τζόρτζης έμεινε άπραγος, με αποτέλεσμα να εκτεθεί πολιτικά η κυβέρνηση.

Τη διοίκηση της Επιχείρησης έχει αναλάβει, ατύπως, ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑ, Βελισσάριος Δότσης, αλλά όλα δείχνουν πως εάν συνεχιστεί αυτή η άνευ προηγουμένου κατάσταση και κατά το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, υπάρχει το ενδεχόμενο νέων παραιτήσεων σε επίπεδο διοίκησης, ενώ εντύπωση προξενεί το γεγονός ότι κατά την τελευταία αυτή εβδομάδα, τηρείται σιγή ασυρμάτου, τόσο από πλευράς ΥΠΕΝ, όσο και τους μετόχους και τη διοίκηση της Επιχείρησης.

Εν μέσω του δυσοίωνου αυτού κλίματος στο εσωτερικό της ΔΕΠΑ, συνεδρίασαν χθες τα διοικητικά συμβούλια της Επιχείρησης, με την παρουσία του κ.Τζώρτζη, όσο και του ΤΑΙΠΕΔ, όπου σύμφωνα με πηγές προερχόμενες από την Επιχείρηση, το Ταμείο ζήτησε να του αποσταλούν όλα τα στοιχεία για την κατάσταση που έχει προκύψει, ώστε να λάβει τις δικές του αποφάσεις και να προβεί στις ενέργειες που απαιτούνται.

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του ΙΕΝΕ