Ανησυχία για τον αγωγό Nord Stream 2: Ξαφνική πτώση της πίεσης τη νύχτα

Ανησυχία για τον αγωγό Nord Stream 2: Ξαφνική πτώση της πίεσης τη νύχτα
Unsplash
Δευτέρα, 26/09/2022 - 17:56

Ανησυχία επικρατεί σχετικά με τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2. Όπως μετέδωσε το Reuters, κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκε ξαφνική πτώση της πίεσης

Πιο αναλυτικά κατά η πίεση στον υποθαλάσσιο αγωγό έπεσε απότομα από 300 σε 7 bar με τη διαχειρίστρια εταιρεία, που έχει έδρα την Ελβετία και έχει εκκαθαριστεί νομικά, να ξεκαθαρίζει ότι σε περίπτωση διαρροής αυτή αποκλείεται να εντοπίζεται στο Λούμπμιν της βόρειας Γερμανίας, όπου ο αγωγός εξέρχεται στη ξηρά, καθώς αν κάτι τέτοιο συνέβαινε «θα το είχατε ακούσει», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ρωσικής ιδιοκτησίας αγωγός, ο οποίος προοριζόταν να διπλασιάσει τον όγκο του φυσικού αερίου που ρέει από την Αγία Πετρούπολη κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα προς τη Γερμανία, είχε μόλις ολοκληρωθεί και είχε γεμίσει με 300 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, όταν ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς τον «πάγωσε» λίγο πριν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία.

«Βρισκόμαστε επί του παρόντος σε επαφή με τις ενδιαφερόμενες αρχές προκειμένου να αποσαφηνίσουμε την κατάσταση. Δεν έχουμε ακόμη σαφή εικόνα σχετικά με τις αιτίες και τα ακριβή γεγονότα», ανέφερε ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας.

Η Gazprom παρέπεμψε ερωτήσεις σχετικά με το περιστατικό στον φορέα εκμετάλλευσης του Nord Stream 2.