ΔΕΠΑ: Πιστώνεται η έκπτωση 16% στους λογαριασμούς από τις 20 Δεκεμβρίου

ΔΕΠΑ: Πιστώνεται η έκπτωση 16% στους λογαριασμούς από τις 20 Δεκεμβρίου
Πέμπτη, 16/12/2021 - 20:54

Για τη στήριξη των οικιακών καταναλωτών από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης, η ΔΕΠΑ Εμπορίας σε συνεργασία με την κυβέρνηση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανέπτυξε έναν μηχανισμό για την απορρόφηση μέρους των ανατιμήσεων στο κόστος φυσικού αερίου.

Με την ενεργοποίηση του μηχανισμού, η ΔΕΠΑ Εμπορίας εξασφαλίζει ότι όλα τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, θα έχουν έκπτωση που αντιστοιχεί σε ποσοστό 16% της χονδρεμπορικής τιμής προμήθειας κάθε μήνα, αναφέρει ανακοίνωση.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Ειδικότερα, η έκπτωση ανέρχεται σε 11 €/MWh για τον Οκτώβριο και σε 15 €/MWh για τον Νοέμβριο. Ακόμα μεγαλύτερη έκπτωση αναμένεται για τις καταναλώσεις Δεκεμβρίου, η οποία θα προσδιοριστεί με νεότερη ανακοίνωση.

Από τη Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου, η ΔΕΠΑ Εμπορίας θα προβεί στις σχετικές πιστώσεις για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, σύμφωνα με τις μηνιαίες κατανομές φυσικού αερίου των εταιρειών διανομής.

Στη συνέχεια, οι εταιρείες παροχής φυσικού αερίου θα εφαρμόσουν άμεσα την έκπτωση η οποία θα πρέπει να πιστωθεί αναδρομικά για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο στους λογαριασμούς Δεκεμβρίου των οικιακών καταναλωτών.

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας, σημειώνει η ανακοίνωση, χάρη στον νέο επιχειρησιακό της σχεδιασμό, που την καθιστά μια σύγχρονη, αποτελεσματική και ολοκληρωμένη επιχείρηση ενέργειας, έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει προς όφελος των οικιακών καταναλωτών, ένα σημαντικό ποσοστό της αύξησης στη διεθνή τιμή του φυσικού αερίου.