ΔΕΣΦΑ: Αναβαθμίζεται ο σταθμός συμπίεσης στη Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης

ΔΕΣΦΑ: Αναβαθμίζεται ο σταθμός συμπίεσης στη Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης
Δευτέρα, 18/10/2021 - 21:56

Στην αναβάθμιση της εγκατάστασης του υπάρχοντος σταθμού συμπίεσης (U-2300) στην Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης πρόκειται να προχωρήσει ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αέριου (ΔΕΣΦΑ Α.Ε.).

Αυτό αποφάσισε σε χθεσινή του συνεδρίαση το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωσε που εξέδωσε χθες το ΥΠΕΝ, ο ΔΕΣΦΑ προτίθεται να προχωρήσει Στην αναβάθμιση της εγκατάστασης του υπάρχοντος σταθμού συμπίεσης (U-2300) στην Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης για την παροχή της πρόσθετης συμπίεσης που απαιτείται στο Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (NGTS) και τις αντίστοιχες απαιτούμενες ροές και πιέσεις.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης προβλέπεται η κατασκευή νέου κτιρίου συμπιεστή αερίου V-2301C. Τα στοιχεία δόμησης του νέου, προς αδειοδότηση κτιρίου που θα εκτείνεται σε ένα επίπεδο είναι: πραγματοποιούμενη κάλυψη: 538 τ.μ., πραγματοποιούμενη δόμηση: 340,82 τ.μ.,

Πραγματοποιούμενος όγκος: 3.485,4μ3. Εντός του Σταθμού προβλέπεται εκτεταμένος χώρος στάθμευσης για 65οχήματα και 3 επιπλέον θέσεις στάθμευσης για ΑΜΕΑ.