ΔΕΠΑ Υποδομών: Στην τελική ευθεία η ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή

ΔΕΠΑ Υποδομών: Στην τελική ευθεία η ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή
Παρασκευή, 16/07/2021 - 19:58

Στην τελική ευθεία έχει μπει πλέον η ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή σε ότι αφορά την απόκτηση του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών. Το επόμενο χρονικό διάστημα το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να προχωρήσει στο άνοιγμα των προσφορών των δύο διεκδικητών, ενώ οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι θα αξιολογήσουν τις προσφορές.

Προς το τέλος του Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το ΤΑΙΠΕΔ να ανακηρύξει προτιμητέο επενδυτή. Ακολούθως θα προχωρήσει στη σύναψη σχεδίου σύμβασης μεταβίβασης, η οποία θα αποσταλεί αφενός στο ελεγκτικό συνέδριο. Τα μέλη του θα αποφασίσουν αν απαιτείται η κοινοποίηση και έγκριση του από την Ευρ. Επιτροπή (DG COMP και DG ENERGY). Όταν θα ανάψει το «πράσινο» φως από τις Βρυξέλλες τότε θα έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία με την υπογραφή της σύμβασης και τη μεταβίβαση του πακέτου των μετοχών του ΤΑΙΠΕΔ (65%) και ΕΛΠΕ (35%) στο νέο ιδιοκτήτη της ΔΕΠΑ Υποδομών.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής είναι δυο οι διεκδικητές. Ο Ιταλός διανομέας φυσικού αερίου, η Italgas και ο διεθνής ενεργειακός όμιλος EPH με έδρα την Τσεχία μέσω της EP Inestment Advisors έχουν υποβάλει τις δεσμευτικές τους προσφορές στο ΤΑΙΠΕΔ.