ΕΛΠΕ: Αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση με αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ

ΕΛΠΕ: Αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση με αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ
Πέμπτη, 20/05/2021 - 20:17

Αναβλήθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση των ΕΛ.ΠΕ για τις 28 Μαΐου με αίτημα που κατέθεσε το ΤΑΙΠΕΔ.

Πληροφορίες θέλουν τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ να θεωρεί πως από τη στιγμή που ο νόμος δίνει το δικαίωμα της επιλογής ώστε οι μέτοχοι να επιλέγουν τα 2/5 των μελών του Δ.Σ. θα ήταν προτιμότερο για τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου να ακολουθηθεί αυτή η οδός και όχι να εκλέγονται όλα τα μέλη από τη Γενική Συνέλευση, όπως προτείνει η διοίκηση των ΕΛΠΕ.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση που έστειλε το ΤΑΙΠΕΔ προς τα ΕΛ.ΠΕ είναι το ελληνικό δημόσιο να ορίζει τα 2/5 των μελών του Δ.Σ., δηλαδή τους τέσσερις από τους 11.

Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ δεν εμποδίζει σε καμία περίπτωση τον προγραμματισμένο μετασχηματισμό της εταιρείας. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά το θέμα της διακυβέρνησης δεν είναι μόνο θέμα διορισμού ή ελέγχου του ΔΣ αλλά ένα ευρύτερο θέμα του τρόπου διακυβέρνησης με συγκεκριμένους στόχους και κριτήρια που εξασφαλίζονται από το σύνολο των αλλαγών στο καταστατικό των ΕΛΠΕ.

Σε κάθε περίπτωση, καταλήγουν οι ίδιες πηγές, και οι δύο επιλογές είναι σύμφωνες με το νόμο περί Εταιρικής Διακυβέρνησης και δε δημιουργούν κανένα θέμα αλλαγής ή πρόβλημα στον προγραμματισμένο εταιρικό μετασχηματισμό.