Nord Stream 2: Υπέρ της συνέχισης κατασκευής του αγωγού ο γερμανός ΥΠΕΞ

Nord Stream 2: Υπέρ της συνέχισης κατασκευής του αγωγού ο γερμανός ΥΠΕΞ
Πέμπτη, 15/04/2021 - 22:42

Υπέρ της συνέχισης κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 τάσσεται ο ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας παρά την επιδεινούμενη κατάσταση στην Ουκρανία.

"Αυτή η συζήτηση δεν θα οδηγήσει απαραίτητα σε αλλαγή της ρωσικής συμπεριφοράς. (...) Πιστεύω ότι θα συνέβαινε το αντίθετο", δήλωσε ο Σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Η υπουργός Άμυνας Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπάουερ, των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), δήλωσε πάντως ανοιχτή σε ενδεχόμενο μορατόριουμ μεταξύ της Γερμανίας και των ΗΠΑ για την κατασκευή του σχεδόν ολοκληρωμένου αγωγού, δηλαδή υπέρ μιας προσωρινής αναστολής των εργασιών κατασκευής του.

"Μπορούμε να θέσουμε στον εαυτό σας αυτό το ερώτημα", είχε πει συγκεκριμένα την Τρίτη μετά τη συνάντησή της με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν. Στην περίπτωση που ο αγωγός μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας μέσω της Βαλτικής Θάλασσας ολοκληρωνόταν, η Κραμπ-Κάρενμπάουερ τάχθηκε υπέρ του να εξαρτηθεί η λειτουργία του αγωγού από τη συμπεριφορά της Ρωσίας.