Novatek: Διάθεση 60% του μεριδίου της ως εγγύηση για τη χρηματοδότηση του έργου Arctic LNG 2

Novatek: Διάθεση 60% του μεριδίου της ως εγγύηση για τη χρηματοδότηση του έργου Arctic LNG 2
Τρίτη, 06/04/2021 - 12:29

O μεγαλύτερος παραγωγός υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρωσίας, η Novatek δήλωσε τη Δευτέρα ότι σκοπεύει να διαθέσει το 60% του μεριδίου της στο έργο Arctic LNG 2 ως εγγύηση για μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση του έργου.

Πιο συγκεκριμένα, η Novatek επιδιώκει να συγκεντρώσει 11 δισεκατομμύρια δολάρια από εξωτερική χρηματοδότηση και δήλωσε ότι σχεδιάζει να λάβει τα χρήματα μέχρι το πρώτο εξάμηνο αυτού του έτους.

Το έργο ύψους 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο έλαβε την τελική έγκριση επενδύσεων το 2019, αναμένεται να ξεκινήσει το 2023 και να φτάσει σε πλήρη ισχύ περίπου τους 20 εκατομμύρια τόνους ετησίως το 2026.

Στους εταίρεους του έργου περιλαμβάνονται η γαλλική Total, η China National Petroleum Corp, ηεπίσης κινεζική CNOOC και η κοινοπραξία Japan Arctic LNG αποτελούμενη από την Mitsui & Co και την κρατική JOGMEC, επίσημα γνωστή ως Japan Oil, Gas and Metals National Corp.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Sberbank SBER.MM δήλωσε τον Ιανουάριο ότι είχε εγκρίνει χρηματοδότηση έως και 3 δισεκατομμυρίων ευρώ (3,5 δισεκατομμύρια δολάρια) για το Arctic LNG 2.

Πηγή: Reuters