Shell: Εξαγορά του μεγαλύτερου δικτύου φόρτισης στο Ηνωμένο Βασίλειο

Shell: Εξαγορά του μεγαλύτερου δικτύου φόρτισης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Τρίτη, 26/01/2021 - 11:39

Η Royal Dutch Shell δήλωσε τη Δευτέρα ότι εξαγοράζει τον ιδιοκτήτη του μεγαλύτερου δημόσιου δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου, για άγνωστο ποσό.

Η συμφωνία μεταξύ της Shell και της εταιρείας που κατέχει περισσότερα από 2.700 σημεία φόρτισης στο δρόμο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με αναλυτές της βιομηχανίας αυτοκινήτων, οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων θα συνεχίσουν να αυξάνονται μέσα στο 2021, καθώς όλο και περισσότερα μοντέλα εισέρχονται στην αγορά και οι κυβερνήσεις πιέζουν για χρήση καθαρότερης ενέργειας για την επίτευξη των κλιματικών στόχων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη παρουσιάσει ένα σχέδιο για τον επιπλέον περιορισμό των εκπομπών CO2 των αυτοκινήτων ως μέρος της πρότασής της για έναν αυστηρότερο ευρωπαϊκό στόχο της ΕΕ για το κλίμα μέχρι το 2030.

Σε δήλωσή της η Shell ανέφερε:

«Αυτή η εξαγορά σηματοδοτεί την επέκταση της Shell στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο δρόμο και θα παρέχει σημαντικές δυνατότητες, βοηθώντας τη Shell να κλιμακώσει τη συνολική προσφορά φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων».

Σημειώνεται ότι η Shell στοχεύει στο να γίνει μία εταιρεία μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2050 ή και νωρίτερα.

Πηγή: Reuters