Bentley: Μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030

Bentley: Μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030
Τρίτη, 10/11/2020 - 11:39

Μέσα στα τρία επόμενα χρόνια, όλα τα μοντέλα της Bentley θα έχουν και μια υβριδική έκδοση.

Η εταιρία έχει εντάξει ολόκληρο το αναπτυξιακό σχέδιο που έχει προγραμματίσει για το μέλλον κάτω από το κωδικό όνομα Beyond100.

Σύμφωνα με το πλάνο της εταιρίας, το οποίο και ανακοινώθηκε επίσημα, ο στόχος είναι μέσα στην επόμενη δεκαετία όλη η γκάμα των οχημάτων της να αποτελείται αποκλειστικά από ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Πιο συγκεκριμένα, οι θερμικοί κινητήρες θα γίνουν κομμάτι του παρελθόντος μέχρι το 2030, μια απόφαση που δεν πάρθηκε από την Bentley, αλλά που έρχεται από πολύ ψηλά, το VW Group, κάτω από την ομπρέλα του οποίου βρίσκεται η Bentley.

Ταυτόχρονα, η εταιρία σκοπεύει να κάνει σημαντικές αλλαγές και στον εργοστάσιό της στο Crewe, προκειμένου να μειώσει το οικολογικό της αποτύπωμα κατά 75% μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

Σύμφωνα με το σχέδιο, κάθε μοντέλο της εταιρίας θα έχει τουλάχιστον μια υβριδική έκδοση, με το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο να προβλέπεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2025.

Από την επόμενη χρονιά και μέχρι το 2030, η γκάμα της εταιρίας θα απαρτίζεται από μια μείξη ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων, ενώ από το 2030 και μετά θα καταργηθούν όλα τα υβριδικά αυτοκίνητα και θα υπάρχουν μόνο ηλεκτρικά.

Η Bentley έχει ήδη παρουσιάσει το ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο EXP 100 GT, το οποίο έκανε την επίσημη εμφάνισή του με την ευκαιρία της επετείου των 100 χρόνων της Bentley.

Πρόκειται για ένα υπερπολυτελές grand tourer με ηλεκτροκίνηση και δυνατότητα πλήρως αυτόνομης οδήγησης που μας δίνει μια γεύση σχετικά με το όραμά της εταιρίας, σε βάθος δεκαπενταετίας.

Τέσσερις ηλεκτροκινητήρες (ένας σε κάθε τροχό) θέτουν σε κίνηση την EXP 100 GT με 1.500 Nm ροπής και εξελιγμένο σύστημα torque vectoring.

Χάρη σε αυτούς, η επιτάχυνση 0-100km/h επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 2,5", με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 300 km/h.

Σύμφωνα με την εταιρία, η αυτονομία του μοντέλου που ζυγίζει 1.900 kg, αγγίζει τα 700 km ενώ οι μπαταρίες του μέλλοντος θα μπορούν να φορτίσουν στο 80% της ενέργειάς τους μέσα σε 15 λεπτά.

Πηγή και Φωτογραφία: iEidiseis.gr