Διαμαρτυρία για το κλίμα με πορεία στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Διαμαρτυρία για το κλίμα με πορεία στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Σάββατο, 28/09/2019 - 13:22

"Ανθρωπε η γη δέχεται απειλή, το τέρας ονομάζεται κλιματική αλλαγή», «Οι πάγοι λιώνουν, οι μέρες μας τελειώνουν» φώναξαν εκατοντάδες άτομα που συμμετείχαν σε διαμαρτυρία για το κλίμα που διοργανώθηκε χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.
Κρατώντας πλακάτ με ευφάνταστα συνθήματα όπως «We will go to school if you keep the climate cool», («θα γυρίσουμε στην τάξη εάν το κλίμα είναι εντάξει» σε ελεύθερη απόδοση), μεγάλος αριθμός, κυρίως νέων, από 33 οργανώσεις, συγκεντρώθηκε στο Λευκό Πύργο για να υπερασπιστεί «το περιβάλλον, το κλίμα, τη ζωή μας».
Με κεντρικό πανό όπου αναγράφονταν «Πράσινα δάση και μπλε ωκεανοί για να σταματήσουμε την κλιματική αλλαγή», έκαναν πορεία στο πλακόστρωτο της παραλίας που κατέληξε στο δημαρχείο όπου και διάβασαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.
«Λέμε «όχι» στις εξορύξεις και ζητούμε, μεταξύ άλλων, κλιματική θωράκιση της Θεσσαλονίκης με αναδασώσεις στο Σέιχ Σου, δημιουργία πράσινων χώρων, πεζοδρομήσεις και δημιουργία ποδηλατοδρόμων» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ελισάβετ Φασούλη από την οργάνωση «Fridays for Future».
«Δεν θέλουμε ανάπτυξη της καταστροφής, θέλουμε συνύπαρξη ανθρώπων, ζώων, γης» ήταν το σύνθημα των συγκεντρωθέντων μπροστά στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης απ΄όπου αποχώρησαν πριν από λίγη ώρα.