Ηλεκτροκίνητα λεωφορεία ζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου από τον γγ του υπουργείου Μεταφορών

Ηλεκτροκίνητα λεωφορεία ζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου από τον γγ του υπουργείου Μεταφορών
Τετάρτη, 01/06/2022 - 12:12

Η δυνατότητα προμήθειας ηλεκτροκίνητων λεωφορείων σε τρεις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίες προσφέρονται για την λειτουργία γραμμών, που θα εξυπηρετούνται από τα εν λόγω οχήματα, συζητήθηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μεταξύ του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, τον γενικό γραμματέα Μεταφορών Γιάννη Ξιφαρά, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Σπύρο Πατέρα.

Όπως είπε ο περιφερειάρχης, η σχετική συζήτηση αφορούσε,

α) στην Αργολίδα για την ενιαία εξυπηρέτηση της ευρύτερης περιοχής Ναυπλίου, Άργους, Νέας Κίου,

β) στην Κορινθία για την περιοχή Κορίνθου, Λουτρακίου, Ισθμού, Αγίου Θεοδώρων και

γ) στη Μεσσηνία, για την ευρύτερη περιοχή Καλαμάτας (ΤΕΙ, Νοσοκομείο, Θουρία κ.α.), Μεσσήνης και των παραθαλάσσιων κοινοτήτων ανατολικά της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Η πρόταση της Περιφέρειας -που έγινε αποδεκτή, όπως είπε ο Π. Νίκας- είναι τον φορέα υλοποίησης να αποτελέσουν τα κατά τόπους ΚΤΕΛ -ενώ όπου υπάρχουν αστικό και υπεραστικό, όπως στη Μεσσηνία, η υλοποίηση να γίνει από κοινού με συνεννόηση μεταξύ τους. Κύριος του έργου θα είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενδεχομένως δε και η Περιφέρεια μέσω των Διευθύνσεων Μεταφορών.

Όπως διευκρίνισε ο περιφερειάρχης, η κατεύθυνση είναι να ενισχυθούν τα ΚΤΕΛ και όχι να υποκατασταθούν, οι λεπτομέρειες ωστόσο θα ρυθμιστούν μετά από συζητήσεις που θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον.

Τελευταία τροποποίηση στις 01/06/2022 - 12:33