Αδαμίδης: Ο κρατικός μηχανισμός δεν ανταποκρίθηκε στο ζήτημα του αποχιονισμού

Αδαμίδης: Ο κρατικός μηχανισμός δεν ανταποκρίθηκε στο ζήτημα του αποχιονισμού
Τρίτη, 25/01/2022 - 21:29

Για τα προβλήματα που έχουν σημειωθεί στην ηλεκτροδότηση από χθες λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Ελπίς» που πλήττει τη χώρα αλλά και για την αντιμετώπιση τους μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, ο οποίος σημείωσε ότι «ο κρατικός μηχανισμός δεν ανταποκρίθηκε στο ζήτημα του αποχιονισμού».

«Το πρόβλημα εντοπίζεται στην προσβασιμότητα. Από χθες όταν ξεκίνησαν οι βλάβες η μια μετά την άλλη, περισσότερες από 55 γραμμές είχαν τεθεί εκτός αλλά δεν υπήρχε η δυνατότητα πρόσβασης. Όσο και αν θεωρεί ο υπουργός ότι έγιναν όλα καλώς καμωμένα νομίζω ότι οι καταναλωτές το αντιλαμβάνονται γιατί δεν είδαν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εκεί όχι γιατί δεν ήταν ετοιμοπόλεμοι και παρόντες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αδαμίδης.

«Έχουμε ενισχύσει τα συνεργεία την ώρα που η πολιτεία έχει κηρύξει αργία τη σημερινή και την αυριανή ημέρα εμείς από προχθές είχαμε προχωρήσει στην ανάκληση όλων των αδειών χωρίς κανένα πρόβλημα από τους συναδέλφους, χωρίς κανένα παράπονο, ξέρουν ποιο είναι το καθήκον τους, χωρίς καμία αντίρρηση βρεθήκανε τα συνεργεία, ετοιμαστήκανε με υλικά και στελεχώθηκαν με προσωπικό αλλά δεν υπήρχε δυνατότητα να ανοίξει ο δρόμος», υπογράμμισε ο ίδιος.

Για τις βλάβες, ο κ. Αδαμίδης τοποθετήθηκε λέγοντας: «Υπάρχουν περιπτώσεις όπου χρειάζεται κανείς να αντικαταστήσει και στύλο. Είναι άλλος ο χρόνος αντικατάστασης μιας βλάβης όπου δεν χρειάζεται αντικατάσταση στύλου και άλλη που χρειάζεται αντικατάσταση στύλου. Τα κλαδιά τα οποία σπάνε και κόβουν καλώδια τα είχαμε αντιμετωπίσει και πέρυσι στη Μήδεια, το πρόβλημα μας ήταν η πρόσβαση. Και πέρυσι ήταν η πρόσβαση και φέτος πάλι είναι η πρόσβαση δυστυχώς ο κρατικός μηχανισμός δεν ανταποκρίθηκε στο ζήτημα του αποχιονισμού αυτό φάνηκε και από την Αττική οδό».

«Αυτή τη φορά ήμασταν πιο έτοιμοι δηλαδή ήταν τα συνεργεία στελεχωμένα και εφοδιασμένα και με υλικά έτσι ώστε οποιοδήποτε και αν ήταν το πρόβλημα να το αντιμετώπιζε. Δηλαδή αν ήθελε αι στύλο το συνεργείο είχε μαζί του και στύλους», επισήμανε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ –ΔΕΗ.

«Υπάρχει μια σταδιακή αποκατάσταση και στο Χαλάνδρι, και του Παπάγου και στην Αγία Παρασκευή. Σε αυτές τις περιοχές τα συνεργεία δουλεύουν και αποκαθιστούν συνέχεια», διαμήνυσε κλείνοντας.