Volkswagen: Επένδυση 620 εκατομμυρίων δολαρίων στη Northvolt για μπαταρίες EV

Volkswagen: Επένδυση 620 εκατομμυρίων δολαρίων στη Northvolt για μπαταρίες EV
Πέμπτη, 10/06/2021 - 14:26

Η Volkswagen δήλωσε την Τετάρτη ότι επενδύει επιπλέον 620 εκατομμύρια δολάρια στη σουηδική εταιρεία μπαταριών Northvolt, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει χωρητικότητα κυψέλης για τα ηλεκτρικά της οχήματα.

Η επένδυση, μέρος ενός γύρου χρηματοδότησης 2,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ξεκίνησε από τον κατασκευαστή μπαταριών ιόντων λιθίου, θα διατηρήσει το μερίδιο της Volkswagen σταθερό στο 20% περίπου, ενώ ακολουθεί μια αρχική επένδυση 900 εκατομμυρίων ευρώ το 2019.

«Με αυτήν την επένδυση, ενισχύουμε τη στρατηγική μας συνεργασία με τη Northvolt ως προμηθευτή βιώσιμων κυψελών μπαταριών που παράγονται με ανανεώσιμη ενέργεια και είναι πλήρως ανακυκλώσιμα», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικών της Volkswagen, Arno Antlitz.

Τα τελευταία κεφάλαια πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για επέκταση της παραγωγικής ικανότητας στους τομείς της παραγωγής, της ανακύκλωσης και της έρευνας και ανάπτυξης, δήλωσε η Volkswagen.

Η Northvolt αποτελεί αποτελεσματικά το πρώτο από τα έξι gigafactories που η Volkswagen σχεδιάζει να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη έως το 2030 για να εξασφαλίσει μπαταρίες ως μέρος των προσπαθειών της να ξεσπεράσει την Tesla ως τον μεγαλύτερο παίκτη στον κόσμο στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Northvolt θα αρχίσει να παράγει κυψέλες για τη Volkswagen από το 2023, με ισχύ που προορίζεται να επεκταθεί σε έως και 40 GWh ετησίως με την πάροδο του χρόνου, ανέφερε η εταιρεία.

Πηγή: Reuters