Fiat: Σχέδια για πλήρη μετάβαση σε EV έως το 2030

Fiat: Σχέδια για πλήρη μετάβαση σε EV έως το 2030
Δευτέρα, 07/06/2021 - 12:30

H Fiat ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την πλήρη μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα έως το 2030 και την σταδιακή κατάργηση οχημάτων με κινητήρα καύσης από το 2025.

«Είναι καθήκον μας να διαθέσουμε στην αγορά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που δεν κοστίζουν περισσότερο από εκείνα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με το μειωμένο κόστος των μπαταριών», δήλωσε ο Olivier Francois, Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat, όπως αναφέρεται στο Engadget.

«Εξερευνούμε το έδαφος της βιώσιμης κινητικότητας για όλους: αυτό είναι το μεγαλύτερο έργο μας. Μεταξύ 2025 και 2030, η σειρά προϊόντων μας θα γίνει σταδιακά μόνο ηλεκτρική. Αυτή θα είναι μια ριζική αλλαγή για τη Fiat». πρόσθεσε.

Η Fiat μόλις κυκλοφόρησε μια ηλεκτρική έκδοση της σειράς 500 σε ορισμένες περιοχές. Τουλάχιστον προς το παρόν, το πρότυπο 500 θα εξακολουθήσει να είναι διαθέσιμο επίσης, ανέφερε η έκθεση.

Όπως σημειώνει το Autocar, η Fiat θέλει να συμβάλει στη βελτίωση της πρόσβασης σε EV, την υποδομή φόρτισης και την ποιότητα του αέρα, πρόσθεσε.

«Η απόφαση για την κυκλοφορία του νέου 500, ως μόνο ηλεκτρικό, ελήφθη στην πραγματικότητα πριν από τον Covid-19», δήλωσε ο Francois σε συζήτηση με Stefano Boeri.

«Ακόμα και τότε, γνωρίζαμε ότι ο κόσμος δεν μπορούσε να κάνει άλλους συμβιβασμούς», πρόσθεσε ο Francois.

Αρκετές μάρκες αυτοκινήτων σχεδιάζουν την μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα μέσα στη δεκαετία ή τουλάχιστον φημολογείται ότι το κάνουν. Οι Mini, Volvo και Ford (τουλάχιστον στην Ευρώπη) θέλουν να πραγματοποιήσουν τη μετάβαση μέχρι το 2030, ενώ η Honda έχει ορίσει το 2040 ως το χρονοδιάγραμμα της μετάβασης.

Πηγή: IANS