LG: Παρουσιάζει λύσεις ασύρματης φόρτισης για ηλεκτρικά σκούτερ

LG: Παρουσιάζει λύσεις ασύρματης φόρτισης για ηλεκτρικά σκούτερ
Τρίτη, 18/05/2021 - 17:00

Η LG Electronics παρουσίασε τη Δευτέρα λύσεις ασύρματης φόρτισης για ηλεκτρικά σκούτερ, καθώς η μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας της Νότιας Κορέας επεκτείνει την παρουσία της στον τομέα της κινητικότητας.

Η LG δήλωσε ότι έχει ιδρύσει σταθμούς ασύρματης φόρτισης ηλεκτρικών σκούτερ στο Bucheon, δυτικά της Σεούλ, σε συνεργασία με τον τοπικό πάροχο υπηρεσιών κοινής χρήσης ηλεκτρικών σκούτερ, Kickgoing.

Μάλιστα και οι δύο εταιρείες θα επαληθεύσουν τη χρηστικότητα και την ασφάλεια των λύσεων ασύρματης φόρτισης ηλεκτρικών σκούτερ για τους επόμενους έξι μήνες προτού επεκταθούν για να καλύψουν τη Σεούλ και άλλες περιοχές.

Η LG δήλωσε ότι 20 ασύρματα σημεία φόρτισης «kickspots» είναι προς το παρόν διαθέσιμα σε πέντε ζώνες στάθμευσης στο Bucheon και είναι εγκατεστημένα με ασύρματες βάσεις δέκτη φόρτισης, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Οι δύο εταιρείες αναμένουν ότι οι τελευταίες λύσεις θα ενισχύσουν την αποδοτικότητα στις υπηρεσίες κοινής χρήσης ηλεκτρικών σκούτερ και θα φέρουν περισσότερους χρήστες. Μάλιστα σκοπεύουν να προσφέρουν εκπτώσεις τιμών για χρήστες που επιστρέφουν τα σκούτερ τους σε ασύρματους σταθμούς φόρτισης.

Η LG, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Wireless Power Consortium, μιας πολυεθνικής συμμαχίας για την τεχνολογία ασύρματης μεταφοράς ενέργειας, δήλωσε ότι επιθυμεί επίσης να δημιουργήσει περαιτέρω συνέργεια με την Kickgoing όσον αφορά την επιχείρηση προσωπικής κινητικότητας.

Πηγή: IANS