Nissan: Επικεντρώνεται στην υβριδική τεχνολογία βενζινης - ηλεκτρικού για την αγορά της Κίνας

Nissan: Επικεντρώνεται στην υβριδική τεχνολογία βενζινης - ηλεκτρικού για την αγορά της Κίνας
Δευτέρα, 19/04/2021 - 12:36

Η Nissan Motor της Ιαπωνίας, πρόκειται να παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο και να εξηγήσει τη στρατηγική της για τα πράσινα αυτοκίνητα στην Κίνα στην παρουσίση αυτοκινήτων που γίνεται στη Σαγκάη και που ξεκινά τη Δευτέρα, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Το αυτοκίνητο που σχεδιάζει να παρουσιάσει η Nissan το σημαντικά επανασχεδιασμένο X-Trail sport-utility όχημα (SUV). Ένα παρόμοιο SUV που ονομάζεται Rogue κυριάρχησε στην αμερικανική αγορά πέρυσι. Σημεινώνεται ότι νέο X-Trail θα είναι διαθέσιμο στην Κίνα αργότερα φέτος.

Το νέο αυτοκίνητο τροφοδοτείται από έναν τρικύλινδρο, βενζινοκίνητο κινητήρα, ο οποός θα πρέπει να δώσει μάχη για να κερδίσει αποδοχή στην Κίνα, όπου παρόμοιες τεχνολογίες έχουν αποδειχθεί μη δημοφιλείς.

Εκτός από το ντεμπούτο του X-Trail στην Κίνα, ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Ashwani Gupta, αναμένεται να δηλώσει στη Σαγκάη ότι η στρατηγική του πράσινου αυτοκινήτου της Nissan είναι διττή: η εταιρεία θα επικεντρωθεί στην υβριδική τεχνολογία βενζινοκίνητων-ηλεκτρικών που βελτιώνει την απόδοση καυσίμου, καθώς και σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπαταριών για να κάνουν την σειρά οχημάτων της στην Κίνα πιο πράσινη.

Τον Ιανουάριο, η Nissan δήλωσε ότι όλα τα νέα της οχήματα σε βασικές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, θα ηλεκτροδοτηθούν από τις αρχές της δεκαετίας του 2030, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα έως το 2050.

Η στρατηγική έρχεται καθώς η ρυθμιστική πίεση στην Κίνα αυξάνεται στις αυτοκινητοβιομηχανίες για μείωση των εκπομπών.

Η Κίνα είναι ένας βασικός πυλώνας της στρατηγικής ανάκαμψης της Nissan, η οποία περιλαμβάνει την εστίαση στην παραγωγή κερδοφόρων αυτοκινήτων για την Κίνα, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εταιρεία προσπαθεί να μειώσει την παραγωγική της ικανότητα και το μοντέλο της κατά ένα πέμπτο και να μειώσει το σταθερό κόστος κατά 300 δισεκατομμύρια γιεν (2,8 δισεκατομμύρια δολάρια). Η Nissan στοχεύει επίσης στην επίτευξη περιθωρίου κέρδους 5% και ενός βιώσιμου μεριδίου αγοράς 6% έως το τέλος του οικονομικού έτους 2023.

Δεν ήταν αμέσως σαφές πόση λεπτομέρεια σκοπεύει να κοινοποιήσει η Nissan στη στρατηγική της για τη Κίνα τη Δευτέρα.

Οι δύο πηγές ανέφεραν ότι η Nissan σκοπεύει ωστόσο να ξεκινήσει να λαμβάνει «προπαραγγελίες» στην Κίνα για το επερχόμενο ηλεκτρικό SUV της Ariya πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Επίσης η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια υβριδική έκδοση «e-Power» του αυτοκινήτου Sylphy φέτος και ένα «e-Power» X-Trail από το επόμενο έτος.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η Nissan σκοπεύει να παρουσιάσει στη Σαγκάη τον επανασχεδιασμό X-Trail crossover, καθώς και την εισαγωγή της υβριδικής τεχνολογίας βενζίνης-ηλεκτρικής ενέργειας της Nissan στην Κίνα.

Με πληροφορίες από: Reuters